Äta & BoLivsstilNyheter

Läckert lyxliv i Halkidiki med egen poolvilla

När världen öppnar upp finns så fina resmål att besöka. Hur ska man kunna välja? En vecka i solen med hela familjen med strand och golf i området kring Thessaloniki, är ett tips från oss. Och ni bara vill njuta av en egen villa med privat pool, går ju det också bra. Vi har verkligen den perfekta platsen för er!

Utsikten från poolvillan är det inget fel på.

Bilderna ni ser här är från Halkidiki på det grekiska fastlandet, en knappt två timmars bilresa från Thessaloniki, en förövrigt mycket spännande stad ni kan resa till med direktflyg från Stockholm. Här har vi landat i den vackra resorten Eagles Palace & Villas, där man kan välja på att bo antingen på det flotta hotellet, precis vid havet eller i de mäktigt läckra villorna med egen pool. De är belägna uppe på berget med en magnifik utsikt över den vidsträckta bukten.

En egen pool står högt på listan.

Vi bodde i en av villorna på kullen under vår vistelse. Lyxigt var det med en egen liten pool och solsängar på terrassen och så förstås utsikten över havet och all grönska. Huset som var i två våningar hade ett stort läckert masterbedroom på markplan med utgång direkt till poolen samt badrum, dusch och separat toalett.

På andra våningen fanns ytterligare ett stort sovrum med dubbelsäng, ett snyggt, rymligt badrum samt en takterrass där man kunde ligga i skuggan och njuta av tystnaden och andas havsluft. Perfekt för att ligga och läsa en bok efter lunchen, när man vill komma undan hettan lite.

Vilken härlig walk-in-closet!

Och vad säger ni om denna underbara walk in closet! Med hur mycket plats som helst att hänga upp kläderna! Och så snyggt dessutom. Hela huset var stilrent och vackert på alla sätt, men också trevligt att vistas i. Man fick en känsla av hemma och det var trivsamt, lite som om du verkligen bodde där. Som ett hem du längtar tillbaka till!

Läs mer på Nisbeths resblogg>>

Vila ut efter en dag på stranden

På den nedre våningen fanns också ett litet ”kök” med kylskåp och kaffemaskin samt en säng/soffa och en stor toalett till. Det var här man satt för att ta sig en kopp kaffe och vila ut efter en dag på stranden.

Läs mer här>>

Här ser ni utsikten från berget där villorna låg och ner mot hotellet vid stranden. Inom resorten fanns flera restauranger att välja på, både direkt på stranden och inne på hotellet. Det fanns även en restaurang och en snygg bar uppe i huset vid receptionen där poolvillorna låg.

Härlig frukost

Så du behövde inte gå ner för berget, eller ta deras lilla buss, varje morgon för att äta din superläckra och mycket generösa frukost.

En av krogarna vi åt vår lunch på hade denna fina placering, precis vid havet ,och den var också en del av hotellet. Det innebar att den som hade valt ”all inclusive” kunde även inta sina luncher här. Det var verkligen ”drömmen om Grekland” på alla sätt, god mat och nyttig.

Just på denna restaurang fanns mycket grillat att välja på, som färsk fisk med en läcker grekisk sallad till, något som verkligen var en perfekt lunchmat i hettan. Men det var minst lika trevligt att sitta där i det sammetsmjuka mörkret om kvällarna och höra vågorna slå in mot sandstranden.

På hotellets och villornas privata strand var inte helt fel den heller. Här nere fanns det alltid strandhanddukar att låna och gratis vatten och frukt att läska sig med. Vattnet var precis så där klart och grönt som man drömmer om i dessa dagar. Mer läsning om resor på Golfbladet>>

Eagles Resort hade också egna båtar som man kunde hyra för en tur ut i skärgården, man hade dessutom en privat strandremsa på en av öarna om man ville ligga och sola betydligt mer avskilt, men det fanns också flera andra stränder man kunde välja på i närheten av hotellet – som denna lilla ö.

Men bara känslan att ut och åka på havet är nog härlig. Här en bild till från vår lilla båttur med Eagles Palace & Villas egen fina motorbåt. Och det vi ser här är ett foto från en fin strand, där man kunde göra strandhugg om så önskades. Spana bara in det underbara, turkosgröna vattnet!

Läs mer om stället på Eagles Villas här››

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights