Ana Belac – färgstarkast på touren

Ana Belac är den första slovenskan på LPGA-touren och det är svårt att inte lägga märke till henne. Den 23-åriga golfaren har en personlighet som gillas av många. Hon har skapat en stil och blivit lite av en modeikon i golfvärlden. Ena gången kommer hon till ett mästerskap i lila hår och prickig kjol, andra tillfällen ser vi henne i volanger och hårextensions i blått. Om Pippi Långstrump gillat golf, hade hon definitivt hållit på Belac.

Med lila tofs och vit rosett sticker Ana Belacs ut på golfbanan.

Modet blir viktigare och viktigare i sportens värld. Det ser man tydligt i friidrott exempelvis, där atleterna tänker en del på utseendet också. Ingen skulle dra på sig ett par urtvättade trikåer som känns passé. I stället ser man välmanikyrerade naglar och frisyrer som gör vilken artist som helst avundsjuk.

Flo-Jo: Den snabbaste kvinnan var också den mest fashionabla.

Florence Griffith Joyner var inte bara den snabbaste. Hon flyttade fram gränserna för hur en idrottskvinna kunde se ut under en tävling med sina naglar, smycken och fashionabla tävlingsdräkter. Nu säger vi inte att Ana Belac är en ny Flo-Jo, men hon är kul att se på tävlingarna rent modemässigt. Det behövs lite färg till en annars så klassisk sport som golf.

Fansen är många och ja, visst är Ana en influencer som påverkar sina följare. Rosetter och volanger är hennes signum, liksom de olika hårfärgerna.

Keps och blå rosett i samma nyans samt golftröja är riktigt feminint och sportigt på samma gång. Till sin outfit bär hon en läckert mönstrad golfkjol med snygg volang. Resultatet bli riktigt snyggt.

Ana Belac är en golfspelare som vi kommer att se mycket av framöver. Hon vann både ”Årets Rookie på Symetra Tour 2020” och ”Årets spelare på Symetra Tour ”. Hon bor numera i USA, långt bort från hemstaden Portoroz i Slovenien.

Tog sin examen i maj

Hon har behövt träna mycket och detta år blev ju inte riktigt vad Ana tänkt sig då Vårens NCAA-golfsäsong avbröts i mars och Duke University Golf Club stängdes på grund av pandemin. Ana Belac har en lägenhet i North Carolina, som hon anser vara ”home away from home”. Hon tävlade för Blue Devils vid Duke University och ledde sitt lag till NCAA-mästerskapets lagtitel 2019. Förra våren tävlade hon i den inledande Augusta National Women’s Amateur.

Ana tog examen vid Duke University i april och blev proffs våren 2020 för att sedan nu på hösten vinna Symetra Tour’s Carolina Golf Classic.

– Jag gjorde mycket av min college-karriär. Mitt yttersta mål har alltid varit att spela professionellt och veta att jag har min examen.
– Min examen fick jag i maj, vilket gjorde mitt beslut lättare och jag var så glad att bli proffs, berättar Ana Belac i en intervju för tidningen Slovenian times.

En trygghet i livet är mamma Erica, som också går caddie till dottern.
– Mamma vet tillräckligt om golf för att hjälpa mig vad jag gör på banan, men inte tillräckligt för att ge råd – vilket är bra, berättade Belac i intervjun efter Carolina Classic-seger på Symetra Tour.
Ja, hon är även där en oberoende spelare, som gillar att fatta sina egna beslut. Precis som med sin egen stil på golfbanan.

Ana Belac gillar hundar och hemma i Slovenien har hon en katt som heter Hilton. Hon har inte varit hemma sedan förra julen och är inte säker på om hon ska åka hem denna jul heller efter Women’s Open. Det sista hon vill är att fastna där om COVID-restriktioner uppstår igen.

Önskar sig en Husky

Belac har spelat ihop 49 081 dollar (415 863 svenska kronor) vilket är tillräckligt för att placera henne på toppen av den säsongslånga penninglistan på Symetra Tour. Hon hoppas att något av inkomsterna kan gå åt till att köpa en hund att ta hem till sin Durham-lägenhet. Hon har alltid velat ha en Husky.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights