Golftävlingar i EuropaNyheterTävlingar

Linn Grant leder efter första dagen i Terre Blanche

Linn Grant leder med två slag efter det första varvet av LET Access-tävlingen Terre Blanche Ladies Open efter en öppningsrunda på 68 slag. 22-åringen började snabbt med tre birdies på sina fem första hål på den läckra banan Golf de Terre Blanche. Det blev ytterligare fyra birdies på varvet, men även tre bogeys och Grant kom in på fyra under par på en bana som trots det fina vädret spelades tuff.

Delar femteplatsen

Endast nio av spelarna gick under par, något som även Sofie Bringner lyckades med. Hon delar femteplatsen på ett under par. Grant, som rankades som världens fjärde bästa amatör innan hon blev proffs i augusti, njöt av sitt första varv i Frankrike.

Kul att spela

– Jag älskar den här platsen! Allt är så vackert och golfbanan är riktigt kul. Jag hade en bra dag på banan, gjorde ett par misstag, men totalt sett är jag nöjd, sa Grant efter sin 68-runda.

– Jag började riktigt bra idag och slog några inspel nära pinnen. Sen blev det några treputtar senare på varvet, men greenerna är riktigt tuffa så det var OK. Jag ska fortsätta att spela aggressivt imorgon. Aggressivt men smart och jaga birdies på rätt ställen.

Grant kom tvåa i Didriksons Skaftö Open och Creekhouse Ladies Open på hemmaplan och siktar nu på sin första seger i sin proffskarriär som börjat bra.

Tre spelare ligger två slag bakom Grant, Rysslands Nina Pegova, Frankrikes Mathilda Cappeliez och Amalie Leth-Nissen från Danmark.

Klicka här för aktuell ledartavla

Linn Grant lade upp den här bilden och passade på att gratta golfkollegan Maja Stark för segern nyligen. Grant ger en gliring också där hon säger: ”Nästa gång slår jag dig”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights