Nyheter

Annika Sörenstam om mötet med Trump: ”Jag ångrar ingenting”

Äntligen har Annika Sörenstam tagit bladet för munnen och berättar nu om sina känslor efter den intensiva kritik hon fick utstå för att hon tagit emot Presidentens frihetsmedalj av Donald Trump.

Pandemin satte stopp

Egentligen skulle hon ha skakat hand med Trump och mottagit sin utmärkelse redan i mars 2020. Men än en gång har pandemin satt käppar i hjulet. Ceremonin sköts fram i tiden och ingen kunde väl tänka sig att den skulle infalla så olyckligt som den nu gjorde. Bara ett dygn efter det att Kapitolium stormades befann sig Annika i Washington i USA.

Kritiken haglade

Det blev ett massiv fördömande och kritiken haglade i sociala medier över Sörenstam och Gary Player, som tog emot medaljen så tätt efter kravallerna i kongressen.

Annika Sörenstam

Många ansåg att Annika Sörenstam skulle ta avstånd från Donald Trump genom att inte ta emot medaljen, som är den högsta civila ordern i USA.
– Jag är inte en person som ångrar mig, säger golfstjärnan från Sverige.

Förstår att vi har olika åsikter

Hon kallar dagen innan för en ”mörk dag i den amerikanska historien” i en intervju med Golf Channel.
– När jag ser tillbaka på det tvekar jag inte. Jag gillar att blicka framåt, inte lägga energi på vad som kunde ha varit. Jag har förstås hört från många människor, hört många åsikter och fått många kommentarer. Jag hör klart och tydligt vad de människorna säger. Jag förstår att de ser det annorlunda. Men jag lyssnar och omfamnar allas åsikter, säger Annika Sörenstam.

Vill blicka framåt

Tre personer förärades medaljen. Annika Sörenstam, Gary Player och Babe Didrikson Zaharias (postumt).
– Det skulle ha skett i mars 2020… Jag vill inte slösa energi genom att titta bakåt, jag vill blicka framåt, fortsätta öppna dörrar och skapa möjligheter för unga tjejer över hela världen, säger Sörenstam, som är stark nog att stå för sina åsikter.

Annika Sörenstam

Nu hyllas Annika Sörenstam för att hon vågar stå upp för sig själv. Hon fick en medalj och tog emot den. Att det blev som det blev är ju verkligen inte hennes fel. Annika Sörenstam är en förebild för otroligt många unga kvinnor inom sportvärlden. Hon gör nytta med sitt stora engagemang inom golfen och det är ju det som är viktig. Inget annat.

Läs mer om Annika Sörenstam och medaljen här>>>

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights