NyheterUtrustning

Nya i525 från PING

– Ökad längd, förbättrat ljud och en renare känsla i ett kompakt och kraftfullt paket – det är huvudingredienserna bakom nya PING i525, säger PINGs president, John K Solheim, som nu presenterar det senaste tillskottet i PINGs utbud av järnklubbor.

– De flesta golfare som någon gång spelat med ett spelförbättrande järn har många gånger fått offra en del av känslan i träffen för att få ut mer längd. Det är inte fallet med i525. Vi har lyckats skapa en järnklubba som ger en solid känsla, men med ökad bollhastighet som resulterar i längre slag med bättre precision. Vi har kunnat se fantastiska resultat under våra tester, där många golfare varit en klubba (och ibland även mer än så) starkare. Våra tourspelare har även lovordat den fantastiska designen och ökade bollhastigheten, inte minst i de längre järnen, fortsätter John K Solheim.

Träffyta i ett smitt, maråldrat stål

Med en träffyta i maråldrat stål och varierande tjocklek har PING skapat en tunnare, mer dynamisk träffyta. Tillsammans med klubbhuvudet i 17–4 rostfritt stål ökar flexibiliteten och således även bollhastigheten vilket resulterar i kontrollerade slag med högre och snabbare bollflykt.

– I takt med att vi utvecklar alla teknologier i våra järnklubbor genom kontinuerlig forskning och kunskapsutveckling är det viktigt att vi är tydliga så att golfare förstår de olika egenskaperna som är konstruerade för varje enskild klubb-modell, säger Solheim.

Tilltalande ljud och känsla

En polymer-massa injiceras med precision på insidan av träffytan för att förbättra känsla och ljud utan att påverka träffytans utformning, som ju är den största källan till den ökade bollhastigheten.

– En av de största utmaningarna vi står inför när vi designar nya klubbor är att få till rätt känsla och ljud, säger Solheim.

– Med hänsyn till träffytans metal-wood-liknande design visste vi att ljudet skulle kräva ytterligare fokus. Vi ville helt enkelt inte att den ökade längden hos i525 skulle komma på bekostnad av känslan i bollträffen. Vi vill aldrig behöva offra en egenskap, för att förbättra en annan. Lösningen vi kom fram till var att injicera en polymer-massa på insidan av träffytan och resultatet blev bibehållen längd i slagen med tilltalande ljud och känsla.

Extrem perimeterviktning

Tungstenvikter i tå och häl kombineras med träffytans skiktade och dynamiska struktur för att utöka perimeterviktningen samtidigt som bollhastigheten bibehålls tack vare den metal-wood-inspirerade designen. Tröghetsmomentet (MOI) har ökat både på den horisontella såväl som den vertikala axeln vilket ger en tätare spridning och förlåtande egenskaper utöver det vanliga.

– Träffytan och ryggen samarbetar för att säkerställa att golfare drar nytta av de förlåtande egenskaper som PINGs järnklubbor är kända för, samtidigt som de bibehåller en konsekvent flex av träffytan för att leverera den extra bollhastighet och högre bollflykt som man förväntar sig av ett järn där längd är i fokus, säger Solheim.

Frästa MicroMax-skåror

Under förra årets lansering av i59 introducerades de nya MicroMax-skårorna, dessa tar även plats på träffytan hos nya i525. Skårorna är precisionsfrästa och med tätare mellanrum som resulterar i genomsnitt fyra extra skåror per klubba. MicroMax-teknologin reducerar risken för flyers med de korta järnen, och hjälper dig att bibehålla spinn med de långa järnen för bättre kontroll och mer konsekventa resultat.

i525 kostar 2 165 SEK per klubba, 2 285 SEK med grafitskaft och finns nu tillgängliga för custom fitting hos auktoriserade PING-återförsäljare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights