NyheterTävlingar

Linn Grants andra seger på hemmaplan

Linn Grant tog hem sin fjärde LET-titel för säsongen när hon vann Skaftö Open efter en rafflande avslutning. Grant gjorde birdies på 17 och 18 för att komma ikapp och förbi Lisa Pettersson och för att vinna med ett slag.

23-åringen ledde med två slag efter de första nio hålen, men gjorde sedan en dubbelbogey på det 11:e hålet och direkt försvann ledningen. Men på sluthålen plockade Scandinavian Mixed-mästarinnan fram några magnifika slag och kunde bärga hem segern.

– Det var en berg-och-dalbana idag.  Jag kände att jag började lite skakigt och missade att göra birdies på par femmorna på de första nio. Men avslutningen var riktigt bra, sa Grant efteråt.

Grant gick ut på det sista varvet i delad ledning med spanjorskan Ana Pelaez Trivino, båda nio under par. Men efter ett tappat slag på tvåan närmade sig konkurrenterna och efter ytterligare några hål var det hela fem spelare i delad ledning. Grant ryckte dock ifrån igen med birdies på sjuan och åttan innan en treputt på elvan gav en dubbelbogey gjorde att ledningen försvann igen.

När Grant stod på 17:e tee var hon ett slag efter Lisa Pettersson som med fint spel hela veckan tagit ledningen i klubbhuset på nio under par. Då slog hon sitt utslag till en dryg meter från hål, satte birdieputten och var ikapp igen.

Bunkerslaget på det sista hålet ledde till seger för Linn Grant. Foto: Tristan Jones/LET

Och inför den stora publiken drog hon iväg en drive på det sista hålet som nådde hela vägen till greenbunkern. Och därifrån slog Linn Grant ett fantastiskt bunkerslag till några centimeter från hål och kunde enkelt peta i birdieputten som innebar hennes fjärde seger på LET denna säsong. Och den andra på hemmaplan.

– Precis som under Scandinavian Mixed är det alltid härligt att vinna hemma och jag gillar alltid att spela här, sa en lycklig vinnare.

Lisa Pettersson imponerade stort på Skaftö och höll så när undan för Linn Grant. Pettersson gjorde birdies på tre av sina fem första hål och det stabila spelet fortsatte hela varvet och hon slutade på nio under par.

– Jag hade egentligen inga förväntningar den här veckan, jag ville bara gå ut och spela mitt bästa och det var vad jag gjorde idag. Självklart vill man alltid vinna men jag är väldigt nöjd med min prestation ändå, sa Pettersson efteråt.

– Jag har haft en tuff säsong med att blanda Epson Tour och LET, och kände att om jag fortsatte spela på samma sätt skulle jag förlora båda korten, så jag har lagt all min energi på LET nu och sparat på att resa och sätta mindre press på mig själv. Jag är glad att jag tog det beslutet och jag kan äntligen bygga upp mitt självförtroende igen.

Fem spelare delade tredjeplatsen på åtta under par, bland annat Jessica Karlsson och Maja Stark som avslutade bäst av alla med en 65-runda. Stark behåller sin ledning i toppen av Race to Costa del Sol men avståndet till Linn Grant på andra platsen krymper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights