Golftävlingar i EuropaNyheter

Linnéa Johansson imponerar stort i LPGA Q-Series

Vi vill såklart att det blir många svenskor som får möjlighet att spela på Europatouren och den här veckan avgörs det vilka som går vidare i finalkvalet. Linnéa Johansson ligger bra till. 28-åringen gjorde sju birdies och resten par på det femte av totalt åtta rundor.

– Spelade stabilt. Det är inte ofta man har bogeyfria ronder. När man har det måste man hylla sig själv. Gjorde så många bra saker utan att göra några misstag, sade Linnea Johansson i en intervju efter den lyckade gårdagen.

På Öland blev Linnéa biten av golfen

Golfintresset växte fram i unga år under uppväxten i Älmhult. Det var som medlem i Byxelkroks Golfklubb som hon slog sina första riktigt bra slag.
– Jag fastnade inte för golfen direkt utan tyckte det var ganska tråkigt när jag var liten. Under en semester på Öland när jag var 10-11 år blev det en del golfande med familjen och då fastnade jag. När vi sen kom hem till Älmhult så träffade jag tränaren på Älmhult GK och blev indragen i den juniorverksamheten som de bedriv. Jag tyckte då att det var jätteroligt och det var det som fick mig att fortsätta, berättar hon i en intervju för tidningen Bjäreliv 2018.

Dimma på banan

Två svenskor finns på rätt sida strecket med tre rundor av åtta kvar att spela. Femte rundan bröts på grund av dålig sikt och dimma, som svepte in på Real Golf La Manga Club i Spanien. Tack och lov hann samtliga svenskor spela klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights