LivsstilNyheterPorträtt

Efter sjukdomsbeskedet: Marcus Kinhult pausar golfkarriären

Marcus Kinhult har diagnostiserats med epilepsi. Beskedet kom efter det att golfstjärnan fick ett krampanfall och lades in på sjukhus.

Toppgolfaren Marcus Kinhult från Skaftö var på träningsläger i Spanien inför kommande Europatourtävlingar.

Han var i lägenheten i Spanien, då han kände sig en aning yr. Tack och lov pratade han på Facetime med sin sambo Agnes, som var i Sverige. Hon förstod med en gång att något var fel, när Marcus mobil plötsligt dunsade i backen.
– Allt blev svart, säger Kinhult till Svensk Golf.

Marcus Kinhult är 24 år och har nyligen diagnostiserats med epilepsi.

Agnes kontaktade Kinhults caddie som befann sin fem minuter därifrån.

I ilfart fördes han i ambulans till ett spanskt sjukhus. Där konstaterade läkarna att han drabbats av ett epilepsi-anfall. I juli fyller svensken 25 år. Han är utskriven från sjukhuset, men kan inte fortsätta på samma sätt som vanligt efter det som hände. Golfkarriären sätts nu på vänt, trots att han känner sig mycket bättre.

Läs mer om Kinhult här>>

Kraftiga ryggsmärtor– Rent kognitivt känner jag mig ganska klar. Sen är kroppen lite skakig fortfarande. Jag har haft ganska kraftiga ryggsmärtor i övre delen av ryggen och i axlarna, det säger läkarna är från kramperna. Det gör lite ont fortfarande men det går åt rätt håll, berättar han för Svensk Golf.

– Det var otäckt, säger Marcus Kinhults pappa Mikael till tidningen Bohusläningen.

Marcus vilar nu ut tillsammans med sin pappa efter att ha blivit utskriven från det spanska sjukhuset där han vårdats en vecka.
– Han är fortfarande jättesliten, säger Mikael Kinhult.

Den 24-årige golfspelaren ska nu resa hem till Sverige och få adekvat behandling av en neurolog. Marcus Kinhults syster Frida är förstås orolig över sin bror. Frida Kinhult, 21, är en svensk professionell golfare precis som Marcus. 

Vad är epilepsi?
Epilepsi är ett samlingsnamn för flera typer av anfall med olika orsaker. Diagnosen epilepsi får den som haft återkommande epileptiska anfall som inte framkallats av någon tillfällig yttre påverkan, så kallade oprovocerade epileptiska anfall.

Epilepsi beror på att vissa nervceller i hjärnan är överaktiva. För ungefär hälften av de drabbade läker epilepsin ut. Somliga får bara några enstaka anfall under hela livet, medan andra kan ha svåra anfall varje dag. Anfallen kan orsakas av skador och sjukdomar i hjärnan. Det kan vara medfödda sjukdomar, skallskador och hjärntumörer.

Källa: Hjärnfonden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights