NyheterTävlingar

Skrällen Lahiri leder The Players Championship

Det är en strulig, blöt, kall och märklig upplaga av The Players Championship på TPC Sawgrass. Sam Burns, som inte spelade varken på fredagen eller lördagen, var tvungen att fråga sin caddie på söndagen vilket varv och vilken dag det var.

– Jag var verkligen inte säker på det, sa Burns.

Dessutom var spelarna tvungna att tänka på att ställa om klockan till sommartid när det gick ut på söndagen spelade klart sina första, eller andra varv och även inledde sina tredje varv. Och någon sommartid vädermässigt var det inte tal om i Florida. De som gick ut tidigt fick en uppleva en iskall morgon med någon enstaka plusgrad och även om solen var tillbaka nådde temperaturen aldrig över 15 grader på hela dagen.

Det blev en iskall morgon för spelarna på söndagen. Joaquin Niemann gjorde allt för att behålla värmen. Foto: AP Photo

Spelet avbröts på grund av mörker klockan 19.32 på söndagen och kommer att återupptas klockan 8 på måndag med 10 spelare inom tre slag. Där finns Tom Hoge, Sam Burns, Cameron Smith som alla har vunnit på PGA-touren den här säsongen. Men ledaren är en stor överraskning: Anirban Lahiri från Indien är nio under par efter 47 spelade hål och leder med ett slag. Lahari är rankad 322:a i världen och ligger på 209:e plats i FedExCup-rankingen. Han har inga topp-25 placeringar på 12 starter den här säsongen.

– Så här kan det gå ibland. Det är så oförutsägbart det vi gör. Men när det klickar, då klickar det, sa Lahiri efteråt som har 25 hål kvar att spela på TPC Sawgrass.

Det lutar åt att det blir en skrällvinnare på måndagen i The Players. De enda majorvinnarna som ligger högt uppe på ledartavlan är Francesco Molinari på 6 under par och Shane Lowry på 5 under. Lowry slog till med tävlingens slag då han gjorde hole-in-one på det ikoniska 17:e hålet.

Den försvarande mästaren Justin Thomas är ytterligare en bit bakom. Thomas gjorde dubbelbogey på sjuan och bogey på åttan, men kom snabbt tillbaka med två raka birdies och har fortfarande sju hål kvar på sitt tredje varv. Det krävs dock en lika suverän spurt för Thomas som i fjol om han ska vinna här igen.

Enda svensk att klara cuten är Alex Norén som är ett under par totalt och delar 45:e platsen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från The Players Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights