AnnonssamarbeteUtrustning

Locka fram vinnaren i dig: Wilson Golf introducerar D9-serien

Wilson Golf har tillverkat golfprodukter i över 100 år. Sedan 1914 har Wilson Staffs järnklubbor vunnit 62 majors, mer än någon annat tillverkare. Denna vinnande tradition fortsätter och nu lanserar Wilson sin nya serie, D9.

Den mest avancerade tekniken

Med hjälp av hundratals datorsimuleringar från Wilsons avancerade designprogramvara där datorn mäter olika prestandaegenskapter har Wilson tagit fram D9-serien. D9-drivern har begåvats med en teknik som heter PKR (Peak Kinetic Response) som lär vara den mest avancerade teknik som Wilson någonsin satt in i en golfklubba.

PKR innebär att träffytan är indelad i en mängd olika zoner som ska se till att maximera längden och även ge den förlåtande egenskaper. Den låga tyngpunkten i klubbhuvet gör att bollflykten har förbättrats och ge mindre sidoskruv. En komposittopp i tre olika skikt med Kevlar och kolfiber tar bort vibrationerna i klubban.

– Med vår egenutvecklade programvara, tillsammans med Wilson Labs och våra Wilson Advisory Staff-medlemmar, är D9-drivern det bästa vi har gjort, menar Jon Pergande, Global Innovation Manager på Wilson Golf.

För herrar finns drivern i loftalternativ 9, 10,5 och 14. Skaftet är Mitsubishi Tensei CK Blue. För damer kommer drivern med 14 graders loft och med ett Quranta Blue-skaft.

Fairway Woods och hybrider

Wilson Staffs D9 fairway woods och hybrider erbjuder en rätt dramatisk förändring i förhållande till tidigare versioner. Den innovativa tekniken i fairwayklubborna och hybriderna ger höga bollhastigheter och högre utgångsvinklar oavsett var i sweetspoten man träffar. Den tunna och flexibla träffytan tack vare Carpenter Custom 455 maraging-stål ger bättre känsla och mer längd.

D9 fairway woods finns i tre loftalternativ 15, 18 och 21 för herrar där skaftet är Mitsubishi Tensei CK Blue. För damer finns de i loften 15,5, 18,5 och 21,5 och kommer med ett Quranta Blue-skaft.

D9-hybriderna finns i sex loftalternativ (17, 19, 22, 25, 28 och 31) för herrar och 22,5, 25,5 och 28,5 för damer. Även här är Quaranta Blue-skaft som gäller som damerna och Mitsubishi Tensei AV Silver-skaft för herrar.

Priset för en driver är 3 500 SEK, för en fairwaywood 2 300 SEK och en hybrid 2 000 SEK.

Järnklubbor

D9-järnklubborna har också förbättrats och uppdaterats och det är framförallt tre saker som har ändrat jämfört med D7-serien:

• Power Holes 2.0: Strategiskt placerade, uretanfyllda Power Holes möjliggör bättre bollhastigheter. Dessa möjliggör mer energiöverföring till bollen, över hela träffytan. Detta innebär helt enkelt högre hastigheter och mer längd.

• Låg tyngdpunkt: Wilsons lägsta tyngdpunkt i ett järn någonsin ger en brantare infallsvinkel vilket gör att bollen stannar snabbare.

• Design: Med rakare linjer, en renare topplinje har D9-järnen fått ett mer ”tourigt” utseende.

– Vid tester mot några av de ledande konkurrenterna i golfbranschen presterade D9-järnen konsekvent bättre över alla relevanta mätvärden, inklusive bollhastighet och längd, berättar Jon Pergande, Wilson Golf Club Innovations manager.

Skaften i järnklubborna är KBS Max Ultralite, stålskaft eller MRC Tensei AV Silver, grafitskaft för herrar och Quaranta Blue, grafitskaft för damer.

Priset för ett set järnklubbor (6 järn) är 6 000 SEK med stålskaft och 7 000 SEK med grafitskaft.

Läs mer om nyheter på skohyllan>>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights