NyheterTävlingar

Hatton tog sin fjärde seger i Rolex Series

Tyrrell Hatton vann Abu Dhabi HSBC Championship i stor stil och blev därmed den andre spelare att ha vunnit fyra Rolex Series-titlar. Detta efter en i princip felfri prestation på avslutningsvarvet där engelsmannen till slut var fyra slag före närmaste konkurrent. Hatton vann Italian Open 2017, Turkish Airlines Open 2019, BMW PGA Championship i oktober förra året och i och med segern i Abu Dhabi är han nu i kapp Jon Rahm med fyra vunna tävlingar i Rolex Series.

Tyrrell Hatton med vinnarpokalen framför det ikoniska klubbhuset i Abu Dhabi

– Det känns fantastiskt. Även efter att jag slog i parputten på sista hålet fattade jag inte riktigt att jag vunnit tävlingen. Jag har alltid älskat att inleda säsongen här i Abu Dhabi och att få mitt namn på pokalen med så många stora mästare före mig är en enorm ära.

Ryder Cup ett stort mål

Segern i Abu Dhabi innebar även att Hatton rusar upp till andraplatsen i den Europeiska Ryder Cup-rankingen, vars poängräkning startade om denna vecka.

Otroligt nöjd

– Det är ett stort mål för mig i år att komma med i Ryder Cup-laget. Jag är otroligt nöjd med att jag fått ihop en massa poäng den här veckan. Nu ska jag bara njuta ikväll och sen fokusera på nästa veckas tävling i Dubai, sa en lycklig vinnare efter tävlingen.

29-åringen gjorde nästan inga misstag på söndagen, sex birdies, inga bogeys, innebar 66 slag, totalt 18 under par och det blev nästan en ren defilering på de sista hålen.

– Det stora ögonblicket för mig idag var när jag såg birdieputten gå i på 10:an. Hade den inte gått i hade den passerat hålet med minst tre meter, det var en härlig känsla att se den gå i hål. Sen slog jag en drive på 11:an ner i bunkern som sen studsade ut och de två hålen blev vändningen för mig.

Scrivener spurtade bäst av alla

Ledande Rory McIlroy gjorde några tidiga birdies och ryckte i toppen, men några efterföljande bogeys på de första nio gjorde att Hatton var ikapp och förbi. Ledningen ökade succesivt på de sista nio och istället för McIlroy och Fleetwood blev det Jason Scrivener som var den som tog upp jakten på allvar. Men trots en frenestisk spurt där Scrivener gick de sista nio hålen på sju under par var det för långt fram till ledande Hatton. Men andraplatsen var personbästa på Europatouren för australiensaren som började veckan med en dubbelbogey på det första hålet, men som alltså avslutade i stil.

Jason Scrivener spurtade sig till en andra plats

Rory McIlroy varvade bra varv med mindre bra i Abu Dhabi. 65-72-67-72 innebar 13 under par totalt och en tredjeplats. Detta var nordirländarens åttonde topp-3 placering på 11 försök i Abu Dhabi, men den första segern får han alltså vänta på ett tag till.

– Jag började bra med två birdies på de första tre hålen. Sen kändes det som att vinden påverkade puttarna alltmer och jag fick problem på greenerna. Treputten på fyran gjorde att jag tappade flytet, menade Rory McIlroy efter rundan.

Rory McIlroy ledde efter dag 1 och dag 3. Men inte efter dag 4.

– Men jag kämpade på och trodde att jag skulle ta in ett slag på Hatton på tian, men där sänkte han sin långa birdieputt och jag missade min eagleputt, sen gjorde jag bogey på elvan och då var det svårt att komma tillbaka. Jag tycker inte att jag spelat min bästa golf den här veckan, men det var kul att vara i täten ändå och bra att få en tävling i kroppen. Förhoppningsvis kliver jag på planet i kväll och åker över till Torrey Pines och spelar där nästa vecka, sa en inte alltför missnöjd McIlroy.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights