GolfbettingNyheter

Ludvig Åberg jagar världrankingpoäng på Tiger Woods bana

DP World Tour tar en paus denna vecka och laddar inför säsongens två sista tävlingar. Istället går våra blickar till Mexiko dit PGA-touren har kommit för World Wide Technology Championship. Banan heter El Cardonal at Diamante och är designad av ingen mindre än Tiger Woods. Det är första gången som en PGA-tourtävling spelas på en bana ritad av superstjärnan.

El Cardonal at Diamante är rätt lång, men flera av de riktigt långa hålen spelas nedför, därav flera par-femmor som de långtslående kan nå på två slag. Fairways är rätt breda och kantas av waste areas som det gäller att undvika. Greenerna kan vara en större utmaning för spelarna denna vecka. De är riktigt stora och de flesta har ett flertal platåer där det går att sätta pinnarna riktigt svårt.

Tiger Woods är på plats i Mexiko för att se hur spelarna tar sig an hans skapelse.

Han kommer att få se ett startfält bestående av många spelare som vill förbättra sin ranking inför 2024 i det som numera heter FedExCup Fall. Bland dessa har vi tre svenskar: Henrik Norlander, David Lingmerth och Ludvig Åberg. Vädret i veckan kommer att vara som en svensk sommar. Cirka 20 grader, varierande molnighet och nästan vindstilla. Så det är bara för spelarna att ösa på.

Vi har hittat tre spelare som vi tror på extra mycket denna vecka.

Cameron Young slår långt och har fantastiskt fina händer med sitt wedgespel, två saker som är viktiga att ha med sig ut på banan denna vecka. Han är 42:a i FedExCup och så högt placerad som 17:e plats på världrankingen. För många är 26-åringen fortfarande lite okänd och det beror mycket på att han märkligt nog inte har vunnit på PGA-touren än. En mängd topp-5 placeringar har det blivit genom åren, men det är alltid någon som varit snäppet bättre än Young. Kan han slå till denna vecka med den första segern? Unibet ger 13 gånger pengarna i så fall.

Ytterligare en långtslående amerikanare är Luke List som lär bli farlig denna vecka. List vann nyligen Sanderson Farms Championship och spelade även bra veckan efter och toppformen lär vara intakt. Har ett enormt tryck i drivern och på Tigers bana med sina generösa fairways kan List ta i för kung och fosterland. Unibet ger 34 gånger pengarna på en seger på 38-årige Luke List.

Det ska såklart bli väldigt spännande att se vad Ludvig Åberg kan hitta på denna vecka. Direkt efter succén i Ryder Cup åkte Åberg till USA för PGA-touren där han kom tvåa i Sandersons Farms Championship och sedan 13:e i Shriners Children´s Open. Sen blev det vila i två veckor för svensken. Men nu är han tillbaka och med tanke på spelet från tee, där han är i absoluta världsklass, hans form senaste tiden och hans motivation att nå topp-50 i världen (är 58:a just nu) kommer Ludvig Åberg med största sannolikhet att slåss om segern i Mexiko. 9 gånger pengarna ger Unibet om Åberg vinner denna vecka.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights