NyheterTävlingar

Ludvig Åberg närmar sig täten i Mexiko

Det är colombianen Camilo Villegas som leder efter två varv av World Wide Technology Championship på El Cardonal at Diamante i Mexiko. 41-åringen är 16 under par och är två slag före amerikanen Matt Kuchar. Men bakom dem lurar sig en svensk. Ludvig Åberg sköt en 65-runda på fredagen och är på nionde plats inför helgens spel.

Villegas ligger på 223:e plats i FedExCup och behöver en riktigt bra placering denna vecka för att ta chansen att nå topp-125 i rankingen och därmed få kortet till PGA-touren nästa år.

– Det känns bra att allt hårda arbete jag lagt ner lönar sig, sa Villegas som slog personligt rekord på PGA-touren efter 36 hål med sina dubbla 64-rundor.

Högst upp på ledartavlan är det många spelare, förutom de rutinerade rävarna Villegas och Kuchar, som jagar sin första seger på PGA-touren. Det gäller även Ludvig Åberg, som med sju birdies och 11 par gick runt på 65 slag på fredagen. Trots att han inte har vunnit någon tävling än på PGA-touren är han favorit att vinna inför helgen.

– Det är galet. Om någon hade sagt det till mig det för ett par månader sedan, hade jag uppenbarligen inte trott dem. Jag försöker att förbereda mig så bra jag kan och vara redo när tävlingen börjar. Vad de andra göra ligger utanför min kontroll. Vad jag kan göra är att förbereda mig och spela så bra jag kan och sedan se vart det tar mig, sa Åberg efter sin 65-runda.

Det har varit en minst sagt hektisk sommar för 24-åringen. Han har slutat topp-15 i sina sex senaste tävlingar på PGA-touren och DP World Tour. Hans seger i Omega European Masters gjorde att Luke Donald tog med honom i Ryder Cup-laget. Där spelade Åberg in två poäng och bidrog till att Europa vann över USA. Han har rusat från 914:e på världsrankingen i början av sommaren till plats 58. Fortsätter han såhär och slutar året topp-50 i världen är han klar för Masters nästa vår, som då skulle bli hans första majortävling.

Åberg var nöjd med sitt järnspel och sin puttning efter fredagens runda.

– Jag och min tränare har jobbat på min puttning med samma saker som vi jobbat med tidigare. Vi har inte ändrat alltför mycket, när jag väl slår puttarna i rätt hastighet brukar de gå i.

Banan, som är designad av Tiger Woods, spelades enkel de två första dagen och cuten blev hela fem under par. Tyvärr missade Henrik Norlander med ett slag och David Lingmerth hade tre slag för mycket för att spela vidare i helgen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från World Wide Technology Championship​

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights