NyheterThe Masters

Ludvig Åberg på väg mot historisk seger?

Med en runda på 70 slag på lördagen ligger Åberg nu på -4, bara tre slag bakom ledande världsettan Scottie Scheffler. Trots sin ungdom och brist på erfarenhet i majorsammanhang har Åberg visat en mognad och skicklighet som överträffar många av hans äldre konkurrenter.

Chanserna kunde sannerligen vara sämre för Ludvig Åberg att bli den första svensken att få ta på sig den gröna segerkavajen – och det i sin majordebut. Det har gått över fyra decennier sedan en debutant senast lyckades vinna The Masters, och Ludvig Åberg står nu inför möjligheten att göra samma bedrift som Fuzzy Zoeller år 1979.

Lugn aura

Med ett imponerande spel och en omisskännlig aura av lugn och koncentration har Åberg gjort sin närvaro känd bland de stora namnen på Augusta National Golf Club. Hans prestationer på banan har fått ögonbryn att höjas och skapat ett förväntansfullt pirr bland golfentusiaster världen över. Men mest nervös är förstås huvudpersonen själv när startskottet går för sista rundan i anrika The Masters.

Ludvig Åberg känner av fjärilarna i magen

– Jag kommer absolut att vara nervös. Det har jag varit hela veckan. Det kommer att vara lite fjärilar i magen, men jag försöker vara okej med det. Vi alla är människor och jag tror att alla som hade varit i min sits hade känt samma sak, berättade Åberg inför den avgörande dagen.

I golfens värld är det sällan något som rör sig i snigelfart. Varje slag, varje putt, och varje steg på banan bär med sig en tyngd av förväntningar och möjligheter. För 24-årige Ludvig Åberg är den här veckan på The Masters en resa som redan gått till golfhistorien.

En person som förstår den mentala och emotionella kampen är Åbergs mentor, Peter Hanson. År 2012 gick Hanson ut i ensam ledning på söndagen, bara för att slutligen landa på en delad tredje plats. Nu, nästan ett decennium senare, hoppas Hanson att Åberg kan slutföra det som han själv inte lyckades med.

Hyllningarna strömmar in

Ludvig Åberg har redan gjort ett starkt intryck på golfvärlden, och hyllningarna fortsätter att strömma in. CBS golfreporter Rick Gehman öste i går massiv beröm över Åbergs prestationer:
– Vi är enormt imponerade. Det han har kunnat göra på så kort tid är väldigt talande, säger Gehman till SVT Sport.

Ledartavlan: USA dominerar och Ludvig Åberg från Sverige ligger på fjärde plats.

Inför den avgörande dagen på The Masters är spänningen på topp. Kan Ludvig Åberg behålla sitt fokus och lugn när det verkligen gäller? Kommer han att kunna skriva in sitt namn i historieböckerna som den första svensken att bära den gröna segerkavajen på Augusta National Golf Club? Svaren väntar runt hörnet när finalen äger rum, och en hel golfvärld håller andan inför vad som kan bli en episk avslutning på en redan minnesvärd turnering.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights