NyheterTävlingarThe Masters

Åberg bäst av alla på ett blåsigt Augusta

Torsdagens lynniga vindar över Augusta gjorde att många spelare fick problem på den ikoniska banan. På fredagen blåste det ännu mer och spelarna fick kämpa för att ta sig runt utan att tappa alltför många slag. Snittscoren på fredagen var höga 75,09 slag. Endast en spelare gick under 70 slag: En 24-åring från Eslöv.

Tre spelare delar ledningen inför helgen i den 88:e upplagan av Masters. Max Homa gnetade sig runt Augusta National på ett smart och effektivt sätt. Amerikanen gjorde 15 par, två birdies och en bogey vilket innebar 71 slag och totalt sex under par.

– Trots att vi spelade på en av världens bästa banor i världens häftigaste tävling ville jag bara in. Jag såg min TV-soffa framför mig och drömde om att få vila i den. Det var en galen tuff dag på golfbanan, sa Homa efteråt.

Ledaren efter den första dagen, Bryson DeChambeau, gick ett över par och är precis som Homa sex under par inför helgen.

– Jag har aldrig upplevt något liknande förut. Helt klart ett av de tuffaste golfronder jag någonsin spelat, sa DeChambeau.

Världsettan Scottie Scheffler gjorde sina första bogeys i årets upplaga på fredagen. Det blev tre stycken för Scheffler, men även tre birdies och också han är sex under par inför helgen, som blir solig, varm och betydligt mindre blåsig.

– Jag har aldrig spelat Augusta i mer vind än idag, det var galet ett tag. Jag tycker att 72 slag var en riktigt bra score idag, sa världsettan.

– Jag försökte göra par hela tiden och stanna kvar i tävlingen.

Åberg skakade av sig vattenbesök

Ludvig Åberg hade sju hål kvar att spela på sitt första varv som han spela klart på fredagsmorgonen. Det fina spelet fortsatte men svensken fick smaka på Augustas såphala greener när hans inspel på det 15:e hålet spann av greenen ner i vattenhindret med en dubbelbogey som följd.

Efter 73 slag för Åberg på hans första varv i en major, gick han sedan ut på i de tuffa vindarna på Augusta och spelade bäst av alla. Åberg gjorde sex birdies och tre bogeys för 69 slag och rusade upp på ledartavlan och ligger sjua inför helgens spel.

– Det var inte enkelt där ute idag, men jag spelade riktigt bra. Jag njuter av att vara här för första gången. Och kommer att fortsätta göra det över helgen, sa Åberg som kan bli den endast fjärde spelaren i historien som vinner Masters i sin första start. Horton Smith gjorde det 1934, Gene Sarazen 1935 och Fuzzy Zoeller 1979.

Många världsspelare blåste bort på fredagen och missade cuten som drogs vid + 6. Justin Thomas avslutade med att gå de sista fyra hålen sju över par för att missa cuten med ett slag. Jordan Spieth blåste bort tidigt i årets upplaga. Det gällde även Open-vinnaren Brian Harman. Viktor Hovland fick en katastrofal start på fredagen och var sju över par efter fem hål, och kom in på 81 slag.

Tiger Woods klarade cuten i Masters för 24:e gången i rad. Foto: Getty Images

En som klarade de tuffa förhållanderna och som får spela vidare i helgen är Tiger Woods. 48-åringen använde hela sin slagreportoar och enorma rutin när han gick runt på 72 slag och klarade cuten i Masters för 24:e gången i rad. Nytt rekord.

Woods är sju slag bakom ledartrion och ser fram emot helgen.

– Jag är här och jag har en chans att vinna tävlingen, sa Woods efteråt.

Klicka här för att komma till ledartavlan från The Masters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights