NyheterTävlingar

Lydia Ko höll undan för starkt spurtande Anna Nordqvist

Den största vinnarchecken i damgolfens historia gick till Lydia Ko när hon höll undan för Leona Maguire och Anna Nordqvist och vann tourfinalen på LPGA, CME Group Tour Championship. Det var 19:e vinsten på LPGA-touren för Ko som av bara farten även vann Vare Trophy för lägsta snittscore på LPGA under säsongen, samt utmärkelsen Årets spelare 2022.

– Att bli årets spelare, vinna Vare Trophy igen och vinna CME Group Tour Championship, det är en dröm som går i uppfyllelse. Att kunna göra det inför familjen och mitt team är väldigt speciellt, sa Ko efter sin seger.

Efter de två första speldagarna på Tiburon Golf Club i Florida såg det ut som att Ko hade avgjort tävlingen fullständigt. De byiga vindarna gjorde att många av spelarna fick problem, men Ko öste på och efter varv på 65 och 66 slag ledde hon med fem slag inför helgen. Men Irlands Leona Magurie hade en makalös lördag där hon gick runt på 63 slag och var plötsligt ikapp Ko inför avslutningsrundan.

Det blev en spännande duell mellan de båda under söndagen där de turades om att vara i ledningen. Men när Ko gjorde birdies på 16 och 17 kunde inte Maguire matcha det och Ko kunde vinna sin tredje titel för säsongen att ta hem hela två miljoner dollar i prispengar.

Anna Nordqvist avslutade årets säsong på LPGA-touren på ett imponerande sätt. Foto: Getty Images

Anna Nordqvist spurtade fint med en birdiekavalkad på de sista nio hålen och slutade ensam trea på totalt 14 under par. Nordqvist gjorde sex birdies på de avslutande nio hålen för att nå sitt bästa resultat på LPGA-touren sedan segern i AIG Women´s Open 2021.

– Det har varit ett tufft år. Jag har kämpat både fysiskt och mentalt. Men jag har haft många bra människor nära mig som fortsatt att tro på mig, när jag inte gjort det själv, sa Anna efteråt.

– Men det blev en bra avslutning på den här säsongen. Nu längtar jag efter min hund som jag inte sett på tre veckor och lite ledigt från golfen.

Klicka här för att komma till slutresultatet från CME Group Tour Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights