NyheterTävlingar

Norén tvåa efter Rahm i tourfinalen

Det blev en häftig avslutning av DP Tour Championship på Jumeriah Estates i Dubai när säsongen 2022 på DP World Tour avslutades. Alex Norén var hela tiden med i tätstriden men till slut var spanjoren Jon Rahm starkast och vann tourfinalen för tredje gången.

Rahms seger, samt att Matt Fitzpatrick hade en något sämre dag i Dubai, innebar även att Rory McIlroy vann totalsegern i DP World Tour Ranking. Det är fjärde gången som nordirländaren vinner Harry Vardon Trophy och det är endast andra gången någonsin som en spelare vinner både Fedex Cup och DP World Tour Ranking under ett och samma år. Endast Henrik Stenson har lyckats med det tidigare.

Jon Rahm gick ut det sista varvet med ett slags ledning före engelsmannen Matt Fitzpatrick. Spanjoren inledde med tre raka birdies och hade då ryckt åt sig en treslagsledning. Men Tyrrell Hatton närmade sig, likaså Alex Norén som imponerade stort på Jumeriahs Earth Course.

Jon Rahm med segerpokalen från DP World Tour Championship. Foto: Getty Images.

Rahm lyckades dock behålla sin ledning hela vägen in i mål trots viss dramatik på sluthålen och kom in på 67 slag, totalt 20 under par, vilket var två slag bättre än Norén och Hatton. Världsettan Rory McIlroy slutade på ensam fjärde plats och efter en imponerande säsong på DP World Tour där han på 10 starter aldrig varit sämre än 12:a, vann McIlroy årets DP World Tour Ranking.

– Jag älskar den här banan och banan verkar älska mig. Jag hoppas att det blir fler segrar här. Även om jag inte vann en major i år är jag väldigt nöjd med säsongen. Tre vinster på tre olika kontinenter är bra. Jag har även fått en son till, vilket innebär många förändringar hemma och min fru skickade en bild på när vårt yngsta son klappar händerna och det var det enda jag tänkte på under de sista hålen, att ge honom något mer att klappa händerna för, sa Rahm efter sin seger.

För Rory McIlroy var det viktig avslutning på en bra säsong.

– Det här betyder enormt mycket. Det har gått sju år sen jag vann Harry Vardon Trophy och i år har jag spelat bra nästan hela säsongen och jag är väldigt nöjd och stolt över mitt spel. Det känns som jag är en mer komplett spelare nu än vad jag någonsin har varit och jag ser fram emot 2023, menade McIlroy som spelade den sista dagen med Alex Norén.

Rory McIlroy vann DP World Tour Ranking för fjärde gången. Foto: Getty Images.

– Det var kul att spela med Rory idag och jag kände att jag hängde med honom bättre än tidigare. Det betyder mycket för mig att få spela med honom och dessutom slå honom idag, sa en nöjd Alex Norén.

Joakim Lagergren spurtade fint den sista dagen som han gick runt på 66 slag och slutade delad 12:a medan Sebastian Söderberg kom på 46:e plats.

Klicka här för att komma till slutresultaten från DP World Tour Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights