NyheterTävlingar

Maja Stark fyra i Skottland

Det blev fransk seger i Women´s Scottish Open när Celine Boutier fortsatte med sitt fantastiska spel och vann sina andra tävling på två veckor. Boutier blev historisk förra veckan när hon som första fransyska vann Evian Championship. Nu var hon återigen starkast av alla och på Dundonald Links vann hon med två slag och segern gör att hon tar över förstaplatsen i årets Race to Costa del Sol.

– Det är helt galet. Faktum är att jag är helt chockad och allt känns helt overkligt nu, sa Boutier efteråt.

– Det är en riktigt tuff bana men även jättekul att spela. Det var som att spela en ny bana varje dag eftersom vädret växlade hela tiden. Att vinna i Skottland, The Home of Golf, har länge varit på min bucket list. Jag är så glad och tacksam för den här segern.

Fransyskan började dagen med en ledning på tre slag och spelade stabilt de första nio hålen med birdies på hål sex och nio på Dundonald Links.

Hon rullade i ytterligare en birdie på 13 innan hon gjorde bogeys på 14 och 16, men hon studsade tillbaka med en birdie på 17 vilket visade sig vara tillräckligt för att vinna med två slag före koreanskan Hoy-Joo Kim.

Maja Stark slår sig ur en bunker på Dundonald Links. Foto: Mark Runnacles / LET

Maja Stark var hela tiden med i toppen av ledartavlan i årets Women´s Scottish Open. Stark närmade sig Boutier under söndagen efter bland annat en spektakulär hole-in-one på det sjätte hålet. Men några bogeys på vägen in gjorde att svenskan fick nöja sig med en delad fjärde plats.

– Jag är riktigt nöjd med hur jag kände mig på golfbanan idag. Jag var närvarande och lät inte tankarna flyga iväg. Det har varit några tävlingar i år där jag börjat bra och sen tappat spelet under helgen, men idag kändes allt riktigt bra, sa Stark efteråt.

Det blev en väldigt bra svensktävling i Skottland. Ett slag efter Maja Stark kom Caroline Hedwall på en sjätte plats. Madelene Sagström delade nionde platsen, Linn Grant slutade 20:e och Linnea Ström 24:a.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Women´s Scottish Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights