Nyheter

José María Olazábal ny vice kapten för Europa

För elva år sedan ledde han det europeiska laget till en dramatisk seger i Ryder Cup, som kom att kallas för ”Miraklet i Medinah”. Nu ska spanjoren José María Olazábal återigen vara med och se till att Europa tar hem den åtråvärda pokalen. I höstens drabbning på Marco Simone Golf and Country Club i Rom har Olazábal valts som vice kapten och bildar därmed tillsammans med Thomas Björn, Edoardo Molinari och Nicolas Colsaerts teamet bakom kapten Luke Donald.

Den 57-årige spanjoren har spelat för Europa vid sju tillfällen från 1987 till 2006, varit vicekapten vid ytterligare tre tillfällen, 2008, 2010 och 2014 och var kapten för den mest kända europeiska comeback-segern genom tiderna i Medinah 2012.

I sina sju Ryder Cup-framträdanden som spelare, spelade Olazábal 31 matcher, vann 18 av dessa och drog totalt in 20½ poäng till Europa. Hans partnerskap med Seve Ballesteros är den bästa i Ryder Cups historia och den spanska duon vann 12 av sina 15 matcher tillsammans.

Olazábal har vunnit 33 tävlingar över hela världen i en lång karriär, inklusive 23 på Europatouren från 1986 till 2005. Men han kanske är mest ihågkommen för sina segrar i Masters på Augusta National – 1994 och 1999.

– Med mina tidigare erfarenheter i Ryder Cup är jag självklart glad över att vara tillbaka igen. Jag ser verkligen fram emot att känna det där speciella adrenalinflödet, intensiteten och elektriciteten som bara Ryder Cup kan ge, jag är verkligen exalterad över att få vara en del av det hela igen, säger spanjoren i ett pressmeddelande.

– Det var en mycket trevlig överraskning att bli tillfrågad av Luke. Jag förväntade mig det inte men jag blev väldigt glad när samtalet kom. Min roll kommer att vara densamma de för andra vicekaptenerna, att stödja och hjälpa Luke och de 12 spelarna på alla sätt vi kan, så att de kan prestera på sitt bästa och kunna vinna tillbaka pokalen.

För Luke Donald kommer José María Olazábal spela en mycket viktig roll i årets Ryder Cup.

– När jag tänker på José María Olázabal tänker jag genast på Ryder Cup. Han har en fantastisk passion för det här och jag kunde inte vara mer exalterad över att ha honom ombord. Han var min kapten när jag senast spelade i Ryder Cup – i Medinah 2012 – och jag älskade att spela för honom, menar Luke Donald.

– Bara hans närvaro ger energi till alla spelare i laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights