NyheterTävlingar

58-runda av DeChambeau

När LIV Golf Greenbrier avgjordes i helgen handlade den sista dagen egentligen bara om en sak: Skulle Bryson DeChambeau gå The Old White-banan på under 60 slag? Amerikanen rivstartade den sista rundan med sex birdies på de första sju hålen och segern i tävlingen var då i praktiken klar. Han ledde med fem slag före Mito Pereira.

Fick inte golfstjärnan DeChambeau att skaka

En bogey på det åttonde hålet fick inte DeChambeau att skaka, tvärtom satte han ny fart och fortsatte att ösa i birdies och när han stod på det 18:e hålet var han 11 under par för varvet och ett par skulle innebära 59 slag.

Han hade en 15-meters putt för birdie på det sista hålet och hade då en enda tanke i huvudet – att inte treputta.

Det blev ingen treputt. Tvärtom, DeChambeau sänkte den långa putten för birdie och firade med ett stort glädjehopp efter den första 58-rundan i LIV Golfs korta historia och den andra rundan någonsin inom professionell herrgolf.

– Det här är det största ögonblicket i min karriär, sa DeChambeau efteråt.

Detta trots 11 tidigare toursegrar varav en major, U.S. Open 2020.

– Det går knappt att beskriva. Jag har jobbat så hårt en längre tid och visste att något stort var på gång. Jag visste bara inte när.

DeChambeau sköt en 61-runda på lördagen och hans resultat under helgen blev alltså smått otroliga 119 slag.

– Att följa upp en 61-runda är svårt. Men jag kände direkt att jag hade något speciellt på gång idag och jag kände mig väldigt bekväm inför varje slag och kunde spela banan som den var designad.

Mito Pereira kom tvåa och tre spelare delade tredje platsen. Henrik Stenson spelade stabilt men på den relativt lättscorade banan räckte hans totalt åtta under par bara till en 27:e plats.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från LIV Golf Greenbrier

Här kan ni se höjdpunkterna från magiska dagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights