NyheterTävlingar

Maja Stark tog sin fjärde seger på Ladies European Tour

Det var svenskt i ledningen efter den första, andra och tredje rundan av Amundi German Masters. Och det blev en svensk seger. Men det blev inte Jessica Karlsson som ledde tävlingen de tre första dagarna. Två snöpliga bogeys på det 71:a och 72:a hålet gjorde att Maja Stark kunde spurta förbi efter en fantastisk avslutning. Segern var Starks fjärde på LET och hennes avslutning på Golf & Country Club Seddiner See är redan en klassiker.

En birdie på det 17:e hålet för att gå upp i delad ledning följdes upp av en fullkomligt fantastiskt inspel på det 18:e hålet till bara några millimeter från hål. Den avslutande tap-in birdien innebar att svenskan slutade på 15 under par och seger med ett slag för hemmaspelaren Leonie Harm och Jessica Karlsson.

– Jag trodde att jag spelat bort mina chanseer på det 16:e hålet, men så satte jag äntligen en putt på det 17:e. Jag var så nervös på det sista hålet att jag knappt hade någon känsel i händerna på utslaget, men jag slog en bra drive och sen fanns det inget att förlora, så jag öste på, sa Stark efteråt.

Jessica Karlsson ledde fram till det 70:e hålet av Amundi German Masters. Foto: Tristan Jons / LET

Jessica Karlsson fortsatte sitt fina spel hon haft hela veckan även i inledningen av söndagens avslutningsrunda med birdies på första, fjärde och åttonde hålet. Bogeys på hål 10 och 12 och ytterligare två på avslutningshålen ledde till en slutlig andra plats, hennes bästa resultat någonsin på LET.

Även Leonie Harm nådde med sin andra plats sitt bästa resultat någonsin på LET.

– Maja är en fantastisk spelare, så när hon är i form är det bara för oss andra att titta på och lära oss, sa Harm.

– Jag är också stolt över min insats idag. Jag försökte bara njuta av ögonblicket inför hemmapubliken och det kändes riktigt coolt.

Fyra spelare slutade på en fjärdeplats på 13 under par. Linn Grant, som nyligen vann Scandinavian Mixed i överlägsen stil, Lauwa Beveridge från Skottland, och Olivia Cowan och Polly Mack från Tyskland. Mack avslutade spektakulärt med att sänka sitt insspel för eagle på avslutningshålet.

I Race to Costa del Sol 2022 går nu Stark förbi Linn Grant och tar över ledningen. Det är tre svenskor i topp med Johanna Gustavsson på tredje plats i rankingen.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights