NyheterTävlingar

Stjärnspäckat i täten på Torrey Pines

Det är jämnt i toppen av ledartavlan inför den sista speldagen av Farmer Insurance Open på Torrey Pines i Kalifornien. Hela 18 spelare ligger inom fyra slag och bäst av alla är Will Zalatoris och Jason Day på 14 under par.

Australiensaren Jason Day har haft några kämpiga år med skadeproblem, sving- och motivationssvårigheter och den forne världsettan har inte vunnit en tävling sedan 2018. Men nu är han fast beslutsam att ”klättra upp för berget igen”.

– Det kan vara smärtsamt för kroppen om jag kämpar på för hårt. Men det är smärtsamt för huvudet om jag ger upp. Jag har insett att vägen tillbaka kommer att ta lång tid, sa Day efter sin 67-runda på fredagen som tog upp honom till delad ledning.

Ändrat mycket i kosten

Day har jobbat hårt de senaste tre åren för att kunna svinga fullt utan att äventyra ryggen igen. Han har ändrat mycket i sin kost för att minska inflammationer och tack vare detta har han även gått ner över fem kilo.

Vann sin första titel

Slaget efter Day och Zalatoris lurar världsettan Jon Rahm som är i bra form och som älskar Torrey Pines. Här vann han sin första titel på PGA-touren och här vann han även U.S. Open förra året. Spanjoren är trots sin tredjeplats inför avslutningen ändå inte nöjd med sitt resultat.

– Varje del av spelet känns bra. Det har bara inte visat sig fullt ut på golfbanan, menade Rahm.

Will Zalatoris jagar sin första seger på PGA-touren. Foto: Getty Images

Will Zalatoris jagar sin första seger på PGA-touren. 25-åringen gick runt på 65 slag på fredagen, men det kunde varit betydligt lägre. Zalatoris missade några korta birdieputtar på de sista nio hålen och misslyckades även med att göra birdie på det enkla avslutningshålet.

– En fantastisk runda. Jag har nog aldrig slagit så bra drivar någonsin som jag gjorde idag, sa Zalatoris som förlängde sin driver med en tum inför årets tävling.

Alex Norén var ende svensk som klarade cuten och spelar stabilt på Torrey Pines. Med rundorna 70-69-71 är han sex under par och delar 38:e platsen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Farmers Insurance Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights