NyheterTävlingar

61-runda tog Åberg till ensam ledning

Det var många riktigt låga scorer på det tredje varvet av The RSM Classic på Sea Island Golf Club i Georgia. Kanadadensaren Mackenzie Hughes missade hårfint en putt på det sista hålet för 59 slag. Även Eric Cole hade en runda under 60 slag på gång, men fick nöja sig med 61 slag. I ledarbollen spelade Ludvig Åberg stabil golf men eftersom det ”bara” blev tre birdies för svensken på de första nio hålen var det många som passerade honom på ledartavlan. Sex olika spelare hade någon gång ledningen under lördagen. Men då kopplade Åberg på turbon och gjorde fyra birdies och en eagle på de sex sista hålen för att ta ensam ledning inför den sista rundan med totalt 20 under par.

– Jag hade tålamod idag och som tur var lönade det sig. Det är många wedgar in till greenerna på de sista nio plus en enkel par-5, så det gick att scora lågt där, sa Åberg efter sin 61-runda.

– Jag slog bollen riktigt bra, träffade många fairways och kunde dra nytta av att banan spelades relativt enkel idag.

Ludvig Åberg och Eric Cole går i ledarboll på söndagen. Båda jagar sin första vinst på PGA-touren och de jagar även titeln Rookie of the Year, The Arnold Palmer Award.

Åbergs debutsäsong på PGA-touren är otroligt imponerande. Han har spelat 10 tävlingar och har kommit topp-10 fem gånger. Han ligger i toppen i statistiken i ett antal kategorier på PGA-touren. Han är till exempel den enda spelare som snittar över 315 yards med drivern och samtidigt träffar över 60 % av alla fairways.

Åberg är även känd för att spela snabbt. Ibland kanske till och med för snabbt.

– När jag har tagit ett beslut så kör jag på det. Jag är en snabb spelare, men ibland måste jag lugna ner mig så att det inte går för snabbt på banan, menar Åberg.

Eric Coles karriär har inte många likheter med Åbergs. Cole är 35 år, blev proffs 2009, och har spelat på olika minitourer under åren. Han började spela på Korn Ferry Tour 2020 men i år kom han med på PGA-touren och där har Cole spelat en fantastisk golf. Han var enda rookie att komma med i BMW Championship genom att vara topp-50 i FedExCup-rankingen.

Åberg är inte den ende svensken som spelar bra säsongsavslutningen. Alex Noréns fina form fortsätter och han ligger på delad 8:e plats inför det sista varvet.

Klicka här för att komma till ledartavlan från The RSM Classic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights