NyheterTävlingar

Åberg i ledning efter en felfri runda

Det var en minst sagt stabil runda som Ludvig Åberg levererade den andra dagen av The RSM Classic på PGA-touren. 12 par och sex birdies, där två av dem kom efter att ha tvåputtat en par-5 och efter att nått en par-4 med utslaget. Efter två rundor har Åberg inte gjort en bogey och han leder säsongens sista tävling på PGA-touren på ett slag.

Han var med i det vinnande laget i Ryder Cup, han har vunnit en tävling på DP World Tour, nu siktar han på att vinna på PGA-touren. Inte illa av en 24-åring som blev proffs i juni.

– Jag vet vilken kapacitet och vilka styrkor jag har. Men att det skulle gå så här snabbt, det trodde jag kanske inte. Det har varit ett häftigt år, sa Åberg.

– Jag nyper mig i armen fortfarande på morgonen när jag vaknar för att jag faktiskt får göra det här för att leva, men det är riktigt coolt och jag ser fram emot många år på touren.

En vinst denna vecka skulle för upp Åberg bland de 60 bästa i FedExCup Fall-rankingen, han skulle även få spela The Sentry på Hawaii i början av nästa år, samt AT&T Pebble Beach Pro-Am och The Genesis Invitational. Han skulle också vara klar för The Masters.

– Jag känner att jag har slagit bollen ganska bra, vilket är skönt i den här svåra vinden, sa Åberg.

– Fortsätter jag spela såhär så borde jag ha en bra chans att vinna.

Alex Norén som spelade så fint förra veckan i Bermuda där han kom tvåa är näst bäste svensk denna vecka på en delad 22:a plats. Tyvärr missade Henrik Norlander cuten vilket gör att han hamnar precis utanför topp-125 i rankingen och får begränsade spelrättigheter nästa säsong.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från The RSM Classic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights