Nyheter

Mattias Brännholm ny klubbchef på Halmstad Golfklubb

Styrelsen för Halmstad GK har utsett Mattias Brännholm till ny klubbchef och VD. Mattias är en välkänd profil inom Golfsverige med erfarenhet från bland annat SVT Sport, Svenska Golfförbundet och Svenska Fotbollförbundet. Med sig till HGK har Mattias en gedigen kompetens inom golf, affärsutveckling, kommunikation och marknadsföring. Mattias börjar på HGK under maj.

– Styrelsen är mycket glad över att kunna presentera Mattias som ny klubbchef och VD. Han har precis den profil och erfarenhet som vi anser behövs för att leda Halmstad GK in i framtiden, säger ordförande Eva Östergren.

– Halmstad GK är en svensk idrottsskatt. För en golfnörd som mig är det här en dröm som går i uppfyllelse, säger Mattias Brännholm.

Mattias Brännholm är född och uppvuxen i Östersund och började spela golf som 11-åring. Efter utbildning inom kommunikation, film och tv i Los Angeles, USA blev det under nästan 20 år en karriär som redaktör och reporter på SVT Sport. Han var också en regelbunden medarbetare i Svensk Golf. Detta följdes av uppdrag som affärsutvecklare och projektledare på Svenska Spel och för Svenska Fotbollförbundet. Mattias har även varit Sverigechef på Twentyfourseven, den då största tekniska underleverantören i tv-branschen.

De sista tio åren har Mattias jobbat som konsult med fokus på affärsutveckling, kommunikation, digital marknadsföring och storytelling. En stor kund har varit Svenska Golfförbundet, där Mattias under de senaste tre åren producerat Pitch – SGF’s strategiska kommunikationskoncept för att utveckla verksamheten på svenska golfklubbar.

– Att vara operativt ansvarig på en golfanläggning idag är ett utmanande jobb som kräver många olika kunskaper. Mattias har den breda erfarenhet som styrelsen sökt. Kombinationen av att ha insikter om golfens strategiska utmaningar, att ha erfarenhet av att leda bolag och personal och utveckla affärer, att vara duktig på ekonomi, kommunikation och marknadsföring, och dessutom vara utåtriktad med ett stort nätverk inom golfen ser vi som en perfekt mix för att leda Halmstad GK in i framtiden, säger ordförande Eva Östergren.

Det var i mitten av januari som Christian Jakobsson meddelande att han efter 15 år ville sluta som klubbdirektör på Halmstad GK. Sedan dess har styrelsen jobbat på att hitta en ersättare. Runt 80 personer sökte jobbet. Mattias Brännholm tillträder sin tjänst i maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights