NyheterTävlingar

McIlroy jagar sin första Rolex Series-vinst

Rory McIlroy tog tillbaka ledningen efter det tredje varvet av Abu Dhabi HSBC Championship med en gedigen 67-runda som tog honom till 13 under par för tävlingen. Men det är jämnt i toppen och det blir en spännande avslutning där McIlroy jagar sin första seger i Rolex Series.

Rory McIlroy
Rory McIlroy leder inför avslutningsrundan

Nordirländaren inledde tävlingen med en 64-runda, den bästa runda han någonsin gjort i Abu Dhabi och tog därmed ledningen. En ledning som Tyrrell Hatton övertog efter det andra varvet, men som McIlroy nu alltså tog tillbaka. McIlroy gjorde birdies på trean och femman och var då ikapp Hatton och spanjoren Rafa Cabrero Bella vars spel haltade något på de första nio hålen. Efter en sänkt wedge från 75 meter på 10:an som innebar en eagle var McIlroy återigen i ledning och han släppte inte någon förbi sig efter det och han är nu nära sin första seger i Abu Dhabi där han varit två fyra gånger tidigare.

Eaglen var en bonus

– Idag kändes spelet lite bättre igen. Det var blåsigt där ute och det blir därför en annan typ av golf än vad vi är vana att spela här i Abu Dhabi där det vanligtvis inte är mycket vind. Men, jag klarade mig bra idag. Det var en stor bonus att sätta wedgen på 10:an för eagle, men även spelet på de sista nio var riktigt bra där slagen satt allt bättre, sa en nöjd ledare efter runda. Jag kan inte gå ut i morgon och tänka att det är min tur. Jag vill göra det till min tur. Jag måste gå ut och fortsätta slå bollen så bra som jag gjorde på de sista nio idag. Om jag gör det, har jag en riktigt bra chans att vinna imorrn.

Många stjärnor jagar

Det är många storstjärnor som jagar McIlroy inför avslutningsrundan. Tyrrell Hatton är endast ett slag efter McIlroy och ytterligare slag efter ligger Tommy Fleetwood som har växlat upp ordentligt efter en något trög start. Fleetwood har vunnit här två gånger tidigare och blir att räkna med även i år.

– Det var en riktigt solid runda. Jag hade kontroll på det mesta där ute idag. Birdies på 10, 11 och 12 var trevligt och det är kul att vara i tätstriden igen.  Min puttning blir succesivt bättre och bättre. Tillsammans med Phil Kenyon har jag arbetat hårt, både med tekniken och den mentala biten och det är kul att se att det börjar ge resultat, sa Fleetwood efter lördagens runda.

Tommy Fleetwood har fått igång puttningen och blir farlig på söndag.

Amerikanen David Lipsky och skotten Marc Warren är på tio under par efter sina 68:or, ett slag före spanjoren Rafa Cabrera Bello, med Australiens Jason Scrivener på åtta under par. Gladast av alla i startfältet var nog fransmannen Alexander Levy som gjorde hole-in-one på det femtonde hålet och vann därmed en splitterny BMW M850I Coupé.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights