Tävlingar

Hatton stormar fram i Abu Dhabi – Fleetwood jagar

Tyrrell Hatton har sikte på en fjärde Rolex Series-seger efter sin urladdning den andra dagen av Abu Dhabi HSBC Championship. Världsnian gjorde en tidig eagle, hans tredje eagle för veckan, och fyra birdies och är totalt 12 under par och har en ledning med fem slag innan mörkret föll över Abu Dhabi och spelet avbröts när Hatton var på den 14:e hålet.

Bra spel på green

– Det var verkligen tufft där ute, så jag är väldigt glad att vara fem under par på varvet. Jag satte några riktigt bra puttar, framförallt några bra parputtar på slutet och det var skönt att sätta dem.

Tyrrell Hatton

De sista veckorna har jag fokuserat mest på det långa spelet och jag har inte tränat så mycket närspel, därför är jag lite överraskad av att det har fungerat så bra det här två dagarna, sa en nöjd Hatton efter varvet.

Börjar spela i ottan

Engelsmannen, som vann BMW PGA Championship i september och tog då sin femte European Tour-titel och sin tredje Rolex Series-seger, kommer att spela klart sin runda 07.30 på lördagmorgonen då han ska försöka hålla de jagande konkurrenterna bakom sig, däribland Rory McIlroy.

Rory McIlroy

Nordirländaren som ledde efter den första dagen blandade och gav under den andra rundan. Efter birdies på ettan och trean kom en bogey och dubbelbogey och McIlroys bergochdalbana fortsatte med bogeys och birdies och när spelet avbröts på det 15:e var han sju under par, fem efter ledande Hatton. McIlroy delar andra platsen med Jason Scrivener, Jazz Janewattananond och fransmannen Romain Langasque, som också kommer att återvända för att slutföra den andra rundan på lördag morgon.

Broberg tillbaka

Den dubble vinnaren av Abu Dhabi HSBC Championship, Tommy Fleetwood, är med i gruppen på tio spelare på sex under par efter en bogeyfri 67-runda. I den gruppen finns glädjande nog även Kristoffer Broberg efter två fina 69-rundor. Broberg är tillbaka efter flera år av skadebekymmer, men verkar nu äntligen kunna spela golf utan smärtor igen.

Heja Stenson!

Näst bäste svensk är Sebastian Söderberg på fyra under par. Även Alexander Björk på två under par får spela vidare i helgen, medan det fortfarande är oklart om Henrik Stensons ett under par efter två rundor räcker till att klara cutten i Abu Dhabi.

Blåste rejält

– Igår fick jag kämpa. Det blåste rätt mycket igår och jag slog några slag lite för forcerat och för hårt och det fick jag betala dyrt för. Men jag hade ett bra snack med min tränare och min caddie igår kväll och idag funkade allt mycket bättre. Jag slog bollen riktigt bra. Både med drivern och med järnen och det var en riktigt bra dag på golfbanan idag, sa Tommy Fleetwood som lär bli att räkna med i helgen.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights