NyheterTävlingar

Niemann vann The Genesis Invitational från start till mål

Chilenaren Joaquin Niemanns tog i natt hem sin andra seger på PGA-touren när han vann The Genesis Invitational på klassiska Riviera Country Club utanför Los Angeles. Niemann ledde från den första dagen till till den sista och den förste att gratulera var tävlingens värd, Tiger Woods.

23-åringen har tillbringat mycket tid i sitt hemland Chile i vinter. Det var viktigt för honom efter en hektiskt fjolårssäsong.

– Det var en återställning och uppfräschning av sinnerna, menade Joaquins flickvän Christina Hellema Puga.

– Jag håller med, jag behövde verkligen det och det gav mycket energi, instämde Joaquin Niemann.

Glada chilenare firar tillsammans med Joaquin Niemann. Foto: Getty Images.

Att vara trogen sitt ursprung och sin kultur är absolut nödvändigt för den största golfspelare som Chile någonsin har producerat. Att inte få besöka stränderna och sjöarna i sitt hemland, eller ha tid med sin familj och vänner, då tappar han bort sig själv.

– Det är något jag gillar att göra varje år. Jag går tillbaka till mitt vanliga liv. Jag har varit här i lite mer än tre år och det är ett hårt liv, speciellt för oss när vi inte bor i USA, eftersom vi är så långt hemifrån.

Även om det ”bara” blev två slag till tvåan Collin Morikawa till slut, blev det en relativt överlägsen seger för Niemann på Riviera Country Club. Han ledde från start till mål och när han slog i parputten på det sista hålet väntade tourens alla spelare från Latinamerika; Carlos Ortiz, Mito Pereira, Jhonattan Vegas och Sebastian Munoz var alla där för att gratulera sin kompis, liksom hans mentor Sergio Garcia.

– De är fantastiska. Alla latinos, det gör livet enklare, roligare, mer underhållande. Vi spelar drygt 30 veckor om året och av de 30 veckorna vill du ägna så mycket tid åt att ha så roligt som du kan, menar Niemann.

– Vi håller ihop, vi spelar träningsrundor tillsammans. Vi är verkligen enade och vi har en fantastisk relation. Att ha dem här när jag började på touren som 18-åring var något alldeles extra för mig.

Niemann blev den fjärde spelaren i tävlingens historia att leda från start till mål och den förste att göra det sedan Charlie Sifford 1969. Han blev också den näst yngsta vinnaren någonsin. Hans 19 under par efter 54 hål är rekord på PGA-touren.

– De bästa spelarna är här och det bevisar att jag kan konkurrera med de bästa killarna, och den här segern ger mig mycket självförtroende. Jag vill tävla med de bästa spelarna i världen, jag vill bli nummer ett i världen en dag, sa en lycklig vinnare.

Klicka här för att se slutresultatet från Genesis Invitational

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights