Betting på PGA-touren

Säsongen för PGA-touren 2022 är i full gång och pågår till slutet av augusti.

Betting på PGA-touren

Säsongens första major-turnering var Masters Tournament, sedan kom PGA Championship i maj med det makalösa särspelet, US Open i juni och sedan Open Championship i mitten av juli.

PGA-touren är inte över än och golfentusiaster har mycket mer att se fram emot. Men det är inte bara de som är intresserade av den bästa sporten i världen som följer PGA-touren. Det gör även bettare. Faktum är att betting på golf har exploderat i popularitet i takt med att fler och fler sportfans inser spänningen i fenomenet. Och intresset tenderar att vara störst för PGA-touren.

Om du ska ge dig på att satsa på den stora golfturneringen för första gången, eller om du vill finslipa dina nuvarande kunskaper, har du kommit till rätt ställe. Här har vi samlat det viktigaste du behöver veta om betting på PGA-touren.

Viktigt att känna till datumen för de olika stoppen

PGA-touren är en säsongslång turnering som började redan i september förra året och pågår fram till den 28 augusti 2022. Men bara för att du hoppar på nu betyder det inte att det är för sent. Du har fortfarande tid att satsa på dem du tror vinner.

Viktigast av allt är att du känner till datumen för de olika stoppen. På så sätt missar du inte chansen att placera ett bra bet.

Några tillgängliga spelmarknader under PGA-touren

Till skillnad från andra sporter kan det vara lite mer komplicerat för nya bettare att satsa på golf och PGA-touren. Låt oss börja med att kika på grunderna för golfbetting, nämligen några av de tillgängliga spelmarknader som finns att välja mellan.

Vinnaren

Det vanligaste sättet att betta under PGA-touren är att välja vem man tror kommer att vinna hela turneringen. Den här insatsen gör man vanligen innan turneringen ens börjat.

Turneringsfavorit

Ett annat sätt att betta på PGA-touren är att satsa på en specifik golfspelare och hur denne kommer att klara sig mot en annan grupp spelare. Det här är vanligtvis baserat på vilken golfspelare som favoriseras under PGA-touren.

Head-to-head

En annan populär spelmarknad under turneringen är head-to-head-spel. Spelbolag erbjuder odds för vem av två golfspelare som får en lägre poäng. Många spelbolag erbjuder dessa odds för varje runda, utöver hela turneringen i sig.

Bettingstrategier för PGA-touren

Som med all sorts betting på sporter finns det strategier värdiga att anamma under PGA-touren. Nedan går vi igenom några av dessa.

Jämför odds

Det är alltid en bra idé att jämföra oddsen mellan olika spelbolag innan du placerar ett bet. Jämföra bettingsidor för att hitta de bästa oddsen kan du bland annat göra hos https://bettingsajter.se/nya-bettingsidor/.

Hantera din bankrulle

Det är viktigt att vara rimlig gällande hur mycket man spelar för. Sätt en veckogräns och håll dig till hur mycket du satsar per del av turneringen.

Håll koll på skador

Visst är skador inte lika vanliga i golf som i de flesta andra sporter, men det kan förekomma en del ändå. Därför är det viktigt att som bettare hålla koll på alla nyheter inom PGA-touren för att upptäcka eventuella skador. Något som kan påverka dina odds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights