NyheterTävlingar

Banrekord av Oscar Lengdén på Allerum

Det blev inte så många framskjutna svenska placeringar i Dormy Open på Österåkers GK förra veckan. Mikael Lindberg blev bäste svensk på en nioende plats. Men när Challengetouren denna vecka fortsätter i Sverige för Indoor Golf Group Challenge på Allerum GK vimlar det av svenska spelare i toppen av ledartavlan. Bäst av alla är Oscar Lengdén som inledde med en fantastisk runda på 63 slag, åtta under par och nytt banrekord.

Lengdén inledde sitt varv med att fyrputta det första hålet för en bogey och då var det inte mycket som talade för att han några timmar skulle fylla i 63 slag på scorekortet. Men han tog sig samman, gjorde birdies på sexan och nian för att vända ett under par. Sen exploderade 30-åringen på de sista nio med hela sju birdies, varav fem raka som avslutning för att ta ledningen med ett slag för fransmannen Clément Sordet och Max Orrin från England.

– Det är en av de bästa niohålarna jag någonsin spelat. Jag träffade alla greener och var inom fem meter på varje hål. Jag lyckades sätta sju av puttarna så jag är supernöjd med spelet och puttningen. Förutom på ettan. Jag nådde greenen på två där, hade en eagleputt men gick därifrån med en bogey …

– Jag missade några puttar på första nio men det kändes bra ändå på greenerna och sa till mig själv att jag måste ha tålamod så kommer puttarna trilla i så småningom. Och det gjorde de.

Den dubbla Challenge Tour-vinnarens avslutande 29 slag är den lägsta niohålsrunda någonsin i hans karriär och Lengdén kan nu klättra vidare på Challengetourrankingen där han ligger 79:a, men har visat en stigande form de senaste veckorna.

–  Jag känner mig riktigt bekväm med min sving. Jag vet att man aldrig ska säga det, men samtidigt gör jag det nu. Jag spelade riktigt bra förra veckan och slog bollen bra, framförallt med järnen, så känner jag att jag är i bra form.

Christopher Sahlström och Simon Forsström delar fjärde platsen på sex under par. Jesper Hagborg Asp och Mikale Lundberg delar nionde platsen slaget efter.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Indoor Golf Group Challenge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights