NyheterTävlingar

Morikawa tog hem dramatisk Dubai-dubbel

Collin Morikawa blev första amerikan att vinna Race to Dubai, och under söndagen vann han även tourfinalen DP World Tour Championship på Jumeirah Golf Estates i Dubai och världstvåans succesäsong bara fortsätter.

Morikawa imponerade

24-åringen vann WGC-tävlingen Workday Championship i våras, sen tog han hem sin andra major i somras när han vann The Open. De båda segrarna förde upp honom i ledning av Race to Dubai. Via ett fantastiskt debutframträdande i Ryder Cup fanns han på plats i Dubai för att se till att ingen snuvade honom på den historiska titeln.

Morikawa gjorde två bogeys på torsdagen och ytterligare två på fredagen. Sen blev det inga fler. Istället matade amerikanen på med sina precisa slag från tee och från fairway och en bit in på de sista nio hålen var han ikapp ledande Rory McIlroy och kunde till slut vinna tourfinalen med tre slag. Morikawa gick de sista sju hålen fem under par och kom in på 17 under par.

– Det känns så bra. Jag mår så bra just nu. Att vinna DP World Tour Championship och Race to Dubai är verkligen speciellt. Jag tänker hela tiden framåt och jag har en tävling kvar i år, men jag ska njuta av den här segern så mycket jag kan, sa en lycklig vinnare efteråt.

Delad tvåa blev engelsmannen Matt Fitzpatrick och glädjande nog en svensk: Alexander Björk spelade otroligt stabilt hela veckan i Dubai och avslutade säsongen med en mycket meriterande andraplats i DP World Tour Championship.

McIlroy blev sexa

Danmarks supertalang Nicolai Højgaard och Robert MacIntyre från Skottland, delade fjärdeplatsen på 13 under par medan McIlroy slutade på en sjätte plats tillsammans med engelsmannen Ian Poulter och Sydafrikas Dean Burmester. Nästa vecka startar nästa säsong av Europatouren med Joburg Open i Sydafrika. Det blir första tävlingen med tourens nya namn: DP World Tour.

Se höjdpunkterna här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights