LivsstilNyheter

Musikalstjärnan firar med jubileumskonsert och golf

Artisten och musikalstjärnan Peter Johansson har sått på scen i 20 år. Han har stått på Sveriges största teaterscener och spelat i landets största arenor. Framför allt så har han spelat föreställningen We Will Rock You i London, där han också hade huvudrollen i över 800 föreställningar. Utanför scen har Peter nära till golfklubborna. På golfbanan rensar Peter tankarna och får ny kraft som han kan ta med sig till musiken. Golfbladet har fått en pratstund med Peter för att bland annat ta reda på om man kan ha glädje av att vara musikalisk på golfbanan.

Vad är du aktuell med just nu?

– Jag firar 20 år som artist i sommar med jubileumskonserter på Husby Säteri utanför Söderköping. Det är egentligen 21 år sedan jag satte mig på planet till Tyskland för att börja mitt första jobb i musikalen Saturday Night Fever i Köln, men pandemin kom i vägen förra året så jag firar i år i stället. Sen släpper jag 3 låtar under juni/juli. Låtar som legat och marinerat i några år, men jag nu äntligen fått tid att färdigställa och ge ut. Känns extra kul att ge ut något nytt, speciellt när jag varit med och skrivit två av dom själv.

Peter Johansson firar 20 år som artist med fyra sommarkonserter

Bästa scenupplevelsen?

– Min sista föreställning av We Will Rock You i London 2007 var en helt otrolig kväll. Dominion Theatre kokade, och i slutet kom Brian May & Roger Taylor från Queen in på scenen och spelade med oss! Att spela Judas på arenaturnén av Jesus Christ Superstar är annars min starkaste scenupplevelse. Det var en så mäktig produktion, och karaktären Judas var en drömroll.

Du har fyllt arenor runt om i Sverige, finns det någon plats som sticker ut lite extra?

Dalhalla är en riktigt häftig arena i en helt otroligt fin miljö. Globen är ju också en “bucket list”- arena som jag har haft glädjen att spela i 10-talet gånger. Sen är det alltid speciellt att sjunga på hemmaplan i Louis De Geer-hallen i Norrköping. 

Vad brukar du göra i städerna du besöker runt om i Sverige före och efter spelning?

– Före spelning så brukar jag mest chilla och spara energi till kvällens spelning. Speciellt om man ska sjunga mycket krävande låtar. Att sjunga Queen kan liknas vid ett riktigt hårt träningspass. Så jag kanske går en promenad, och sedan letar upp ett mysigt fik. Om jag har med klubborna kanske jag åker ut till en driving range och slår några hinkar. Efter spelning blir det oftast tillbaka till hotellrummet för att kolla serier på Netflix etc. Jag är inte mycket för bar-häng som många i min bransch, och som sångare är ju rösten mitt instrument. Så oftast vill man vila den när man kan. 

Vad ser du fram emot under 2022?

– Först att göra mina jubileumskonserter i slutet av juli, sedan ska det bli kul med arenaturnén Crossroads tillsammans med Jessica Andersson, Mariette & Bruno Mitsogiannis. Den har skjutits upp två gånger, men i oktober ska den äntligen gå av stapeln. Jag ser även fram emot att göra en symfonisk Elton John-konsert i Gävle konserthus tillsammans med Sandvikens Symfoniorkester i november. Jag har alltid varit en stor fan av Eltons musik.

Vilka tycker du är Sveriges tre bästa artister just nu?

– Det finns massor av bra artister, men om jag måste välja tre så säger jag: Björn Skifs, Zara Larsson & Miss Li

Vilken är favoritgolfbanan?

– Jag gillar Söderköpings GK som ligger precis bredvid Göta kanal, i mina hemtrakter. Det är en så härlig och bekant miljö för mig. Man blir lugn, även om man spelar skitdåligt. Sen spelade jag på Bro Hof förra året, och den var ganska fin också.

Peter Johansson

 

Har du någon drömgolfbana?

– Vore kul att testa Augusta eller S:t Andrews

Bästa klubba i bagen? 

– Järnsjuan eller Pitch brukar funka ganska bra. Järnfemma är min värsta klubba, vi är inte kompisar alls… 🙂 

Senaste golfupplevelsen? 

– Vi firade David Lindgrens 40-årsdag, med Golf och spa i dagarna 2 på Hooks Herrgård i maj, det var riktigt härligt! 

Var och hur spelar du mest? 

– För mig handlar det mycket om att inte vara borta för länge hemifrån, så jag spelar helst på förmiddagen så man hinner hem tills ungarna slutat skolan och är redo för deras aktiviteter etc. Närmsta banan är Ågesta Golfklubb i Huddinge, så där brukar det bli flest rundor, men jag spelar även med min kompis Bruno i Norrköpingstrakten när jag hinner.

Peter Johansson

Hur ser golfintresset ut i familjen?

– Det finns inte så mycket tid över för familjen att spela golf, så intresset är ganska svalt. Min son som är nio år vill gärna testa golf. Men det får nog bli om några år. Har en känsla av att han kommer bli mycket bättre än mig direkt. Men min förhoppning är ju att han och jag ska kunna spela golf tillsammans i framtiden!

Finns det andra intressen i familjen förutom golf?

– Musik framför allt. Min fru Lydia är dansare, och hon är väldigt konstnärlig, det verkar ha smittat av sig på vår dotter Millie, som har blivit en riktigt bra dansare under de senaste två åren. Hon har uppträtt på SVT och inför kungligheter på FN:s klimatkonferens. Sonen Hayden älskar fotboll och tennis, och det mesta man kan tävla i… Sen har vi startat en Instagram och Facebook-grej som vi kallar “Hayden & Farsan lirar Elton John” som har blivit väldigt populär. Hayden spelar piano och jag sjunger. Jag älskar att spela Squash. Det är en stenhård sport, som ger en galen pulsträning!

Är det bra att vara musikalisk när man spelar golf?

– Ibland kan det vara en nackdel tror jag. Jag kan nämligen få en irriterande låt på hjärnan i början av en runda, och sedan har man med sig den i 18 hål… Men ibland funkar det åt andra hållet också. Jag hade Lotta Engbergs låt “Världens bästa servitris” på hjärnan under min bästa runda förra året. Otippat!!!

Mitt stora problem med golfen är att inse att jag aldrig kommer bli lika bra som jag är i racketsporter, speciellt Squash. Men jag har släppt lite prestationskrav det senaste året, och kan idag njuta av att bara gå en runda med goda vänner, och skratta åt de slag som inte blir så bra. Det bästa med golfen är ju att man är totalt i nuet, och kan rensa hjärnan från jobb etc.

Foto Pressbilder/ Rebecca Hansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights