NyheterTävlingar

Den galna lördagen på The Country Club

Den tredje rundan av U.S. Open på tuffa The Country Club bjöd på byiga vindar, stenhårda greener och en ledartavla som skiftade namn hela dagen. Men när krutröken hade lagt sig på lördagskvällen var det spelare som älskar tuffa förhållanden högst uppe på ledartavlan. Och med en prognos för söndagen med kalla vindar över Boston är det upplagt för en riktig rysare.

Även om han inte vunnit någon tävling på PGA-touren får ledande Will Zalatoris anses som en riktig majorexpert. På nio starter har amerikanen fem topp-10 placeringar och Zalatoris kom tvåa för några veckor sedan i PGA Championship. Han var bäst av alla på lördagen med en 67-runda och tyckte själv att det kändes som en 61-runda.

– Den här banan är ett monster. När jag spelade här för första gången 2013 sa jag att det var den tuffaste banan jag någonsin spelat. Och det gäller än mer idag, sa Zalatoris som delar ledningen på fyra under par med engelsmannen Matt Fitzpatrick.

The Country Club har en speciell plats i Fitzpatricks hjärta. Här vann han U.S. Amateur 2013.

– Jag tror att det ger mig en fördel gentemot de andra spelarna, sa Fitzpatrick.   

Titelförsvarande Jon Rahm ledde tävlingen inför det sista hålet, men där blev det en dubbelbogey för spanjoren.

– Jag slog sex bra slag, så det får jag vara nöjd med, sa Rahm efteråt.

– Men jag är bara ett slag från ledningen inför sista varvet, så jag är i en bra position.

Under lördagen var även världsettan Scottie Scheffler länge i ledning. Ett tag såg det ut som han skulle dra iväg från de övriga spelarna, som han gjorde i Masters i våras. Efter att Scheffler sänkt en wedge för eagle var han sex under par och såg oövervinnlig ut. Men bara några hål senare fick Scheffler rejält med grus i sitt maskineri och han gjorde dubbelbogey på 11:an och sedan tre raka bogeys. Men amerikanen har vunnit fyra tävlingar i år och är endast två slag från ledningen, så han blir att räkna med under söndagen.

Ingen har heller räknat bort Rory McIlroy. Nordirländaren fortsatte med sitt fina spel även under lördagen men fick inte i en putt på de svåra greenerna. McIlroy delar sjunde platsen på ett under par, bara tre slag från ledning.

– Det var en av de tuffaste dagarna jag upplevt på en golfbana på en lång tid, sa McIlroy efter sin 73-runda.

Klicka här för att komma till ledartavlan från U.S. Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights