NyheterPorträttTävlingar

När Brooks Koepka är skadad, ökar lillebror tempot i Valspar

Brooks är skadad. Men visste ni att det finns en Koepka till? Nu är det dags för Chase Koepka att erövra golfvärlden. Han ligger på 38:e plats dag 3 i PGA tour-tävlingen Valspar Championship som nu äger rum i Palm Harbour i Florida. Medan landsmännen Keegan Bradley och Sam Burns slåss om första platsen ligger Chase Koepka och tampas med svenske Henrik Norlander på 38:e pinnhålet på ledartavlan.


Hans fyrfaldige vinnare till storebror, Brooks Koepka, har stått över tävlingen eftersom han fortfarande har ont i knät, som han opererade nyligen. Till utseendet är bröderna väldigt lika, däremot har de olika sätt att spela.

Viruset har satt käppar i hjulet

Chase Koepka har spelat på Europa-touren under de senaste åren. Men pandemin har satt rejäla käppar i hjulen på amerikanens karriär. På grund av viruset har han under det senaste året främst spelat mini tour-tävlingar, totalt ska han ha vunnit mer än ett dussin av dem. Han ska också ha ett resultat på 60 slag under en rond.

Vem är Chase Koepka?

Chase Koepka (född 30 januari 1994) är, precis som sin tre år äldre bror, en amerikansk professionell golfspelare. Brödernas farbror är Major League-basebollspelaren Dick Groat, en riktig stjärna i USA. Chase Koepka deltog i University of South Florida från 2012 till 2016 och vann fyra turneringar under sin högskolekarriär.

Amerikanske proffsgolfaren Chase Koepka är 27 år och yngre bror till mer kände Brooks, 30.

Koepka blev professionell i mitten av 2016 och spelade på Challenge Tour under senare delen av året, men det gick inte så värst bra. Han spelade tävlingen igen 2017 med större framgång. Chase har kommit bland de topp-10 vid fem tillfällen och har blivit tvåa i Italian Challenge och Kazakhstan Open. Han spelade med sin bror Brooks i Zurich Classic 2017 i New Orleans och då blev paret femma.

Spelat riktigt bra

Det är ingen risk att lillebror går om Brooks Koepka i världsrankingen, då det har gått ganska dåligt för Chase de senaste åren. Men plötsligt har han spelat riktigt bra och med en skadad Brooks kan det bli så att Chase knappar in.

När åskådarna ser en Koepka som avancerar i Valspar är det förmodligen inte den Koepka de förväntat sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights