NyheterReportage

Nordic Golf Tour samlar in till Världens Barn

Den nordiska proffstouren för damer startar en digital insamling till förmån för Radiohjälpens insamlingskampanj Världens Barn. Alla som bidrar med minst 50 kronor är med och tävlar om en Pro-Am-plats vid en valfri Nordic Golf Tour-tävling under året.

Insamlingen till Världens Barn är viktigare än någonsin. När pandemin sprids till de mest utsatta samhällena blir konsekvenserna stora för barn i utsatthet; hundratals miljoner barn riskerar att bli undernärda, miljontals barn riskerar att aldrig komma tillbaka till skolan och barn i extrem fattigdom är extra utsatta för våld, osäkra miljöer, utnyttjande och exploatering.

– Vi ser det som en självklarhet att Nordic Golf Tour verkar för fler värden än enbart den sportsliga utvecklingen av nordisk proffsgolf. Vi är glada över att kunna bidra till att samla in pengar till Världens Barn, och hjälpa till att ge fler möjlighet till bättre hälsa, tillgång till utbildning och en tryggare tillvaro, säger Frida Bräster, ansvarig för Nordic Golf Tour på Svenska Golfförbundet.

Bidra för chans att spela med proffsen

Nordic Golf Tour bidrar med ett Pro Am-lag som tävlas ut bland de som väljer att ge en gåva till Världens Barn, samt annonsering i Svenska Golfförbundets mediekanaler för att marknadsföra insamlingen.

Alla som skänker minst 50 kronor via den digitala bössan mellan 22 juni och 23 augusti 2021 är med och tävlar om en dag på golfbanan ihop med två vänner och ett golfproffs på en av årets fem tävlingar på damernas nordiska proffstour Nordic Golf Tour.

Mer om Världens Barn

Världens Barn är Radiohjälpens största insamlingskampanj och ett samarbete med 13 civilsamhällesorganisationer, Sveriges Television, Sveriges Radio P4 och Utbildningsradion. Utgångspunkten för insamlingen är att alla barn har rätt till hälsa, skola och trygghet. Totalt engagerar insamlingen ca 45 000 frivilliga runt om i landets 290 kommuner.

Gåvor till Världens Barn går till långsiktigt arbete för barns rättigheter. För att läsa mer om några utvalda projekt, klicka här.

Mer om Nordic Golf Tour

Nordic Golf Tour är en proffstour för damer i Norden som drivs av Svenska Golfförbundet tillsammans med PGA of Sweden, Dansk Golf Union och Norges Golfförbund. Här får golfspelare från flera länder möjlighet att tävla, utvecklas och spela sig vidare till de högsta nivåerna i Europa. Årets fem tävlingar är alla en del av Ladies European Tour Access Series (LETAS). Mer information och spelschema.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights