NyheterTävlingar

Norén jagar Fitzpatrick och Hatton i tourfinalen

Ryder Cup-lagkamraterna Matt Fitzpatrick och Tyrrell Hatton har ryckt åt sig en treslagsledning i DP World Tour Championship efter två dagars spel på Jumeirah Golf Estates.

U.S. Open-vinnaren Fitzpatrick jagar sin tredje DP World Tour Championship-seger, samt att avsluta säsongen som etta i DP World Tour Rankings. Om Fitzpatrick vinner denna vecka och Rory McIlroy inte slutar tvåa, då tar 28-åringen hem DP World Tour Rankings för första gången i karriären.

Både Fitzpatrick och Hatton har inlett tourfinalen med varv på 65 och 67 slag och är totalt 12 under par, tre slag före Alex Norén och spanjoren Adri Arnaus inför helgen. Ett slag bakom dem jagar den dubble DP World Tour Championship-vinnaren Jon Rahm och landsmannen Jorge Campillo.

– Jag är riktigt nöjd. Ännu ett bra, stabilt varv. Jag kände mig bekväm på golfbanan hela dagen idag. Jag ser fram emot helgen och tänker inte så mycket på att jag kan vinna hela DP World Tour Ranking. Mitt fokus är att vinna tävlingen, sa Fitzpatrick.  

Matt Fitzpatrick och Tyrrel Hatton delar ledningen i Dubai efter 36 hål. Foto: Getty Images

Även landsmannen Tyrrell Hatton var nöjd med sitt spel och sin score efter två dagar.

– Jag känner att jag i allmänhet har spelat ganska bra golf. Det var skönt att göra par på det sista hålet. Det var nog den bästa spoon jag slagit i hela mitt liv. Ruffen är riktigt tuff här i år. Missar man fairway är det svårt att göra par och det gäller att slå bra drives och putta bra i helgen, sa Hatton efteråt.

Alex Norén började lite försiktigt och var ett över par efter sex hål på fredagen. Men sen kom han igång ordentligt och kom in på 69 slag och är totalt nio under par inför helgen.

– Det var lite tuffare därute idag. Det gäller att inte slappna av på den här banan och få för sig att den är enkel att spela. Jag började spela riktigt bra från sjuan och är riktigt nöjd med de sista 11, 12 hålen, sa Norén.

Världsettan Rory McIlroy var på par för varvet efter 15 hål men exploderade sedan på de sista tre hålen med birdie, birdie, eagle och ligger på 11:e plats med sina fem under par.

Klicka här för att komma till ledartavlan från DP World Tour Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights