NyheterTävlingar

Norrman vann Irish Open!

Förra veckan var Ludvig Åberg starkast av alla i de schweiziska alperna och vann Omega European Masters. Denna vecka åkte DP World Tour från Schweiz till Irland och The K Club utanför Dublin och det blev en blågul seger för andra veckan i rad när Vincent Norrman spurtade ner alla motståndare med en mäktig 65-runda.

25-åringen låg sex slag efter ledande Hurly Long från Tyskland inför avslutningsdagen. I täten fanns även världstvåan Rory McIlroy, Ryan Fox, Billy Horschel, Min Woo Lee och flera andra världsstjärnor, så någon större segerchans gavs inte Norrman, ännu mindre efter att ha inlett söndagen med sex raka par.

Han gjorde dock birdies på sjuan och nian innan spelet avbröts i 90 minuter på grund av åska och blixtar. Under pausen måste Norrman ha klurat på något bra, för när spelet återupptogs gjorde han fyra birdies på fem hål och gick hela vägen upp i delad ledning. 

Det blev ytterligare en birdie för Norrman på det sista hålet och han tog ledningen i klubbhuset på 14 under par, och sen var det bara att vänta in de andra spelarna.

Rory McIlroy spelade bort sina chanser efter trippelbogey på det 16:e hålet. Hemmaspelaren Shane Lowry närmade sig Norrman, men efter en bogey på det 15:e var segerchansen borta för irländaren. Tysken Hurley Longs segerchanser försvann efter bogeys på 13 och 14 och när han missade sin eagleputt på avslutningshålet var saken klar.

– Det känns otroligt. Jag kan inte riktigt fatta att det är sant. Jag är lika starstruck som många av fansen här ute som ser de här killarna, och att tävla mot dem är så coolt. Och att slå dem är ännu coolare, sa en lycklig vinnare efteråt.

– Det här är en tävling i världsklass och det här är det coolaste jag någonsin gjort inom golfen. Att göra det inför den här stora publiken är helt otroligt.

Det här var Norrmans andra seger på DP World Tour inom två månader. Han vann även Barbasol Championship i juli och rusar nu upp till sjunde platsen på DP World Tour Rankings.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Horizon Irish Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights