NyheterTävlingar

Sju delar ledningen i Holland

Sofie Bringner ledde med ett slag med tre hål kvar att spela av det andra varvet av Big Green Egg Open då spelet avbröts på grund av mörker. Spelet hade försenats på grund av dimma på morgonen och alla spelare hann därför inte spela klart. När Bringner gick ut på söndagmorgonen för att spela klart sitt andra varv, blev det tyvärr en bogey för 26-åringen på hennes näst sista hål och därför är det hela sju spelare som delar ledningen på sju under par inför avslutningsrundan.

På fredagen gjorde hon 11 birdies på sin väg mot 64 slag och nytt banrekord på Hilversumche Golf Club. Den andra dagen blev det endast tre stycken och tillsammans med två bogeys och en dubbelbogey blev det 73 slag för Bringner.

De sex spelare som nu delar ledningen med Bringner är Trichat Cheenglab från Thailand, Chloe Williams och Lydia Hall från Wales, tyskorna Alexandra Forsterling och Helen Briem samt Sara Kjellker från Ljunghusens GK.

– Ljungen här på banan är precis som den vi har på min hemmabana, så jag är van med den, sa Sara Kjellker efter sin 70-runda på lördagen.

– Jag kämpade på därute och är nöjd med mitt spel och var jag är just nu. Jag har varit i den här situationen tidigare och känner att det är min tur nu. Mitt mål hela säsongen har varit att vinna en tävling under min rookiesäsong på LET. Det gäller att tänka som att det är en vanlig dag på golfbanan bara, sa Sara Kjellker som blev proffs förra året.

Anna Nordqvist, som vann här ifjol, delar 13:e platsen på totalt fyra under par. Moa Folke, Elin Arvidsson, Emma Nilsson och Caroline Hedwall klarade cuten som var två över par.

Foto: Tristan Jones / LET

Klicka här för att komma till ledartavlan från Big Green Egg Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights