Äta & BoLivsstil

Nu är grillsäsongen här med goda kycklingspett

Äntligen börjar det osa från grillen från golfklubbarna landet runt. Bästa sättet att koppla av efter en runda på banan är att njuta av god mat och dryck på klubbens egen krog.

Det går också bra att ta fram grillen och skapa en festmåltid för familj och vänner med recept från Lönneberga kyckling. Så lätt, och så gott!

Smakrika grillrecept av Louise Johansson
Louise Johansson @tastebylouise har skapat två recept med Lönnebergas grillnyheter – grillade Kycklingspett BBQ & Chipotle med en grillad sallad och fräsch avokadokräm och grillade Tunna Filéer Örter & Chili med en melonsallad.

Här ser ni recepten! Bara att följa för att få till veckans smakrikaste middag utomhus.

Kycklingspett & grillad sallad

4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
1 förpackning Lönneberga Kycklingspett BBQ & Chipotle (á 480g)
Grillad sallad
– 1 isbergssalladshuvud
1 silverlök, finhackad
– 2 tomater, finhackade
– 1 lime
1/2 kruka koriander
– 2 msk olivolja
– 1/2 tsk salt

Avokadokräm
– 2 avokados
1 färsk jalapeño, skivad
1 lime, zest
– 1 vitlöksklyfta, grovhackad
– 1/2 kruka koriander, grovhackad
– 1/2 tsk honung
– 1/2 tsk salt
– 1 1/2 dl vatten
– 1 msk olivolja

Såhär gör du:
1. Avokadokräm: dela och gröp ur avokadon. Mixa med hälften av jalapeñon samt vitlök, koriander, limeskal och saft, vatten, honung och salt till en slät kräm. Lägg krämen på ett fat, ringla över olivolja och toppa med resterande jalapeño.

2. Kyckling: grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp på fatet med avokadokräm.

3. Grillad sallad: blanda lök, tomat, limezest, koriander, olivolja och salt, ställ åt sidan. Dela limen på mitten och grilla någon minut till fin yta. Skär isbergssalladen i 2 centimetertjocka skivor (behåll roten så den håller ihop). Grilla salladen någon minut per sida, lyft försiktigt med en stekspade. Lägg den grillade salladen på ett stort fat, toppa med tomat- och lökblandningen och pressa över grillad lime.

4. Servera: fram med alla fat och låt dina gäster ta för sig.

Tips: addera gärna Libabröd eller ett härligt surdegsbröd, ljuvligt att doppa i avokadokrämen.

Medelhavskyckling med melonsallad

4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
1 förpackning Lönneberga Tunna kycklingfiléer Örter & Chili (á 560g)
1 dl medelstora kapris
1 burk (290 g) olivmix utan kärnor
Melonsallad
– 1 huvudsallat
– 1 cantaloupemelon
– 2 citroner
– 1/2 tsk nymalen svartpeppar
– 1/2 tsk flingsalt
– 1 msk olivolja
– 1 kruka dragon
– 1 kruka basilika

Fetaostkräm
– 100 g fetaost
– 1 1/2 dl neutral rapsolja
– 1 ägg
– 2 tsk citronsaft
– 1 msk vatten
– 1 tsk honung
– 2 krm salt

Såhär gör du:
1. Fetaostkräm: mixa fetaost och olja slät, ställ åt sidan. I en hög kanna – mixa ägg, citronsaft, vatten, honung och salt. Tillsätt fetaostoljan i en tunn stråle under mixning tills såsen binder till majonnäs.
2. Melonsallad: lägg salladsbladen på ett stort fat. Dela, och kärna ur melonen. Skär varje halva i 8 klyftor. Gör 4 snitt i varje klyfta och lägg på salladen. Dela en citron på hälften och den andra i 4 klyftor. Grilla någon minut och pressa den halverade
citronen över salladen. Ringla över olivolja och toppa med plockade blad av dragon och basilika. Salta och peppra efter smak.
3. Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisning på förpackningen. Lägg på ett fat och toppa med kapris, oliver och de grillade citronklyftorna.
4. Servera kycklingen med den fräscha melonsalladen och fetaostkrämen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights