LivsstilNyheter

Estlands julmarknader lyser upp vintermörkret

Nu är vintermörkret på intåg och så även julmarknaderna. Vad vore bättre tillfälle att uppleva den estländska kulturen och maten på än under en helg fullspäckad av vintermys. Nedan följer en guide till Estlands bästa julmarknader 2021.

Estland julmarknad
Tallinns julmarknad

Varje år arrangeras Tallinns julmarknad på stadens rådhusplats i den medeltida stadskärnan. Marknaden bjuder på svårslagen julstämning och har röstats fram till Europas bästa.

Folkdräkter på Tallinn julmarknad

Den traditionsenliga julgranen, som pryder torgets mitt, har rests på samma plats sedan 1441, vilket gör denna till den första i sitt slag i Europa. I hantverksbodarna som ligger utspritt på torget kan man hitta vackert slöjdarbete, provsmaka estländska delikatesser och värma sig med en kopp glögg. På julmarknaden finns även karuseller för barnen och ett program fullt av underhållning.

Vinter i Tallin
Tartus julmarknad

Även i Estlands andra största stad, Tartu, arrangeras en årlig julmarknad. Runtom universitetsstaden pyntas det med juldekorationer och människor samlas under advent på både Rådhustorget och i stadens kyrkor för att komma i julstämning tillsammans.

På marknaden säljs en mängd maträtter som är traditionella för julen såsom surkål, blodkorv, piroger och olika bakverk.

Läs mer: www.visitestonia.com/sv/tartus-julmarknad

Haapsalus julmarknad

I den västliga kuststaden Haapsalu, känd för sina många kultur- och musikfestivaler, arrangeras den årliga julmarknaden i stadens kulturcentrum. Här erbjuds besökarna ett brett utbud av hantverk och hemslöjdsarbete och marknaden passar de som är ute efter att fynda årets unika julklappar till sina nära och kära.

Läs mer: www.visitestonia.com/sv/julmarknad-i-hapsals-kulturcentrum

Pärnus julmarknad

En och en halv timmes bilfärd från Haapsalu ligger Pärnu. Här öppnar man i år upp för julmarknad på Självständighetstorget som ligger i de centrala delarna av stan.

Pärnus julmarknad, som förutom hantverk och god mat, bjuder på ett fullspäckat kulturprogram med underhållning och aktiviteter – perfekt för de som reser med hela familjen.

Läs mer: www.visitestonia.com/sv/parnu-stads-julby-och-julmarknad

Julmarknad i slottsmiljö

För julmarknadsbesökaren som vill uppleva något utöver det vanliga är ett besök på Alatskivi Slotts julmarknad ett självklart alternativ. I östra Estland, omgiven av grönskande parkområden, ligger detta sagoslott som vanligtvis verkar som ett museum. Julmarknaden bjuder på både estländskt hantverk och delikatesser men gästerna får även ta del av slottets utställningar och konserter som arrangeras på slottets olika våningsplan.

Läs mer: www.visitestonia.com/sv/julmarknaden-pa-alatskivi-slott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights