NyheterSvenska golfbanor

Nya ägare och ny krögare på Åsundsholm

I påskas öppnade Åsundsholm upp sin fina bana för spel igen och nu har även restaurangen öppnat för säsongen.

Det nedläggningshot som uppstod i höstas är därmed eliminerat. Sedan november har en interimsledning drivit ett projekt och ett intensivt arbete som involverat många individer för att hitta en lösning för fortsatt verksamhet. Det handlade från början om att få in intressenter med tillräckligt kapital, bli överens med tidigare ägare om pris, få banklån samt säkra befintliga medlemmar. Alla dessa faktorer har fallit väl ut och under vecka 12 lämnade de tidigare ägarna familjen Gunnardo över verksamheten till det nystartade bolaget Åsundsholm Herrgård AB

Det nybildade bolaget Åsundsholm Herrgård AB har köpt över Åsundsholms herrgård med omgivande byggnader, golfbanan samt maskinpark och ska driva golfbanan och restaurang- och hotellverksamheten. Bolaget ägs av cirka 65 privatpersoner och företag och även klubben är delägare i bolaget. Det har tecknats ett nyttjanderättsavtal mellan golfklubben och bolaget. Golfklubben är ansvarig för att utveckla golfverksamheten, bedriva medlemsvård och rekrytera nya medlemmar.

Även om det finns en tydlig rollfördelning mellan bolagets och klubbens ansvar så bygger hela konceptet på att det ska finnas ett tajt samarbete mellan verksamheterna. Det finns ett genuint och brett engagemang för verksamheten, vilket är väldigt glädjande. De senaste fyra helgerna har ett resursteam röjt runt herrgården och i skogspartier runt banan.

Bra parkering för husbilen

Det finns en agenda för förbättrings- och utvecklingsarbete som innehåller allt från förbättringar på banan, vidareutveckling av tränings- och övningsområde, utegym, ökad satsning på ställplatser för husbil och husvagn, ökad tillgänglighet för strand och bad både från land- och sjösidan samt förbättrad badstrand.

Det droppar in anmälningar från nya medlemmar varje dag och målet att rekrytera 100 nya medlemmar under detta året är redan uppnått.

Banan kommer att skötas av en entreprenör och målsättningen är att kunna lyfta den redan goda standarden ytterligare några snäpp. Banans belägenhet på ca 170 meter över havet samt närheten till sjön Åsunden ger en gynnsam växtzon som möjliggör lång spelsäsong.

Ägaren av hyllade Räven och Rönnbären

Åsundsholms restaurang kommer att drivas av årets krögare i Borås 2020, Elias Abel Ahad, ägare av den hyllade restaurangen Räven och Rönnbären i Dalsjöfors.

Känn historiens vingslag

Åsundsholm är en herrgård belägen mellan Borås och Ulricehamn. Herrgården uppfördes 1919 av författarinnan Birgit Th Sparres mor. Högst upp under taket, med utsikt över Åsunden, hade hennes dotter sitt arbetsrum. Birgit Th Sparre gifte sig 1955 med författaren Stig Cederholm. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights