Golfbanor i SverigeNyheter

Kungsbacka Golfklubb storsatsar på juniorerna

Kungsbacka Golfklubb har under åren fostrat flera världsstjärnor som Sophie Gustavsson och Fredrik Jacobson, båda med många års framgångsrikt tävlande på de högsta tourerna i världen.

Genom den nyinstiftade fonden Fund for Future by Kungsbacka GK kommer klubben att dela ut individuella stipendier vars syfte är att ytterligare stimulera klubbens juniorer från 16 års ålder samt elit i deras fortsatta golfkarriär. Förhoppningen är att fler av klubbens juniorer ska klara övergången mellan amatör och proffskarriär.

– Fonden har initierats och grundats av en familj som är medlemmar i klubben. De kommer att bidra med 200 000 kr per år under fem år – totalt en miljon kronor. Vi på Kungsbacka GK är oerhört tacksamma och vill rikta ett stort tack till grundarna av fonden, säger klubbchef Jasmine Rawsthorne.

Stipendiaterna utses årligen, av en Stipendiekommitté som består av Klubbchef, en representant från Juniorkommittén och klubbens Head Pro, baserat på prestation, engagemang och potential. Stipendiet ger stipendiaterna möjlighet till ökat tävlingsdeltagande både i Sverige och internationellt. En nyckelfaktor vid en elitsatsning då tävlingsspel på nya banor med nya positioner skärper den strategiska förmågan plus att den mentala biten utmanas, erfarenheter som bara kan nås genom frekvent tävlande.

Både Fredrik Jacobson och Sophie Gustavson kommer finnas tillhands och stötta stipendiater med sina erfarenheter. Fredrik uttalar sig om fonden:

– Vilket fantastiskt, långsiktigt initiativ, detta lägger grunden för oss på Kungsbacka GK att kunna förvalta våra spelare, skapa rätt miljö och resurser för de som ser en proffskarriär inom golfen som sitt yrkesval. Nu får vi äntligen en möjlighet att hjälpa till att bygga bron emellan juniorgolfen och proffskarriären redan på klubbnivå, vilken möjlighet! Jag kommer aktivt följa stipendiaterna på nära håll och avsätta tid för att delta där stöd kan behövas. Detta är en bra tid, mycket är på plats, många duktiga spelare är på gång.

Ordförande Måns Palmgren utvecklar:

– Vi är otroligt glada över Fund for Future som ger våra elitsatsande juniorer ett mycket bra stöd även när dom inte är juniorer längre. Normalt får man efter 21 års ålder sköta sin egen finansiering. Med fonden får ungdomarna möjlighet till ekonomiskt stöd till sin elitsatsning även efter att man fyllt 21 år. Lägg därtill möjligheten till professionell coaching inom olika områden vilket ger fina chanser att få fram nya storspelare från Kungsbacka GK.

Fonden är öppen för bidrag även från privatpersoner och företag som är intresserade av att vara med att stödja klubbens lovande juniorer och elitspelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights