NyheterTävlingar

Historisk seger för Magurie på LPGA

Dagen före sin mammas födelsedag bestämde sig Leona Maguire för att leverera sitt livs golf och ge sin mamma den bästa födelsedagspresenten någonsin. Efter 66-65 var irländskan i ledning i LPGA Drive on Championship och hon jagade sin, och hela Irlands, första seger på LPGA-touren. Efter några hål var det jämnt i täten där Maguire kämpade främst mot Lexi Thompson, Stacy Lews och Linnea Johansson som efter två fina varv gick i näst sista boll. Johansson inledde även det tredje varvet på ett fantastiskt sätt och var efter sex hål nästan ikapp täten. Men hon föll sedan tillbaka och slutade delad 30:e. Ändå svenskans bästa placering någonsin på LPGA-touren.

Linnea Johansson. Foto: Jose Maria Saiz Vasconcelos

Men Leona Maguire hade nerverna under kontroll hela den sista dagen och gled ifrån de övriga spelarna och vann till slut med tre slag före Lexi Thompson. Maguire gick de 54 hålen hela 18 under par.

– Det är lite surrealistiskt och det har inte riktigt sjunkit in än. Jag försökte bara ha tålamod där ute och jag är verkligen stolt över hur jag spelade idag, sa en rörd vinnare efteråt som inte tittade på leaderboarden förrän på det sista hålet.

Bästa svenska på Crown Colony Golf & Country Club blev Madelene Sagström med en fin 15:e plats. Linnea Johansson kom med sin score 66-69-74 på delad 30:e plats. Anna Nordqvist slutade delad 41:a och Pernilla Lindberg delad 53:a.

Klicka här för att se slutresultaten från LPGA Drive on Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights