Nyheter

Viktor Hovland spelar golf för organdonation

Fredagen den 1 juli äger ett stort evenemang för organdonation rum på Vestfold Golfklubb. Den stjärnspäckade, välgörenhetsgolfen heter ”Wright Invitational 2022”.

Mannen bakom heter Kevin Wright. Han är professionell golfspelare och före detta norsk mästare. Wright föddes med ett allvarligt hjärtfel och kommer en dag att behöva ett nytt hjärta. Nu vill han skapa extra uppmärksamhet kring organdonation.

Stora namn


I turneringen har han fått med sig sin gode vän Viktor Hovland, en av världens bästa golfare. Det finns även ett stort antal andra välkända norska namn som kommer att spela. Bland annat: Mons Røisland, John Arne Riise, Johannes Klæbo, Marius Thorp, Christer Rødseth, Lasse Kjus, Andreas Halvorsen, Pål Golberg, Carsten Skjelbreid, Sebastian Foss Solevåg, Jon Almaas, Glenn Solberg, John Carew, Marcus Valeur, Jan Kvalheim, Kurt Nilsen, och Espen Kofstad.

Vinsten från tävlingen går oavkortat till Organdonationsstiftelsens arbete med att få fler att tacka ja till organdonation.

Hoppas på en fest

Wright är väldigt glad. Han och hans familj har lagt ner mycket arbete för att få igång turneringen.

– Det är många som dör i Norge för att de inte får organ. Min ambition med golftävlingen på Vestfold är att öka medvetenheten om vikten av organdonation och förhoppningsvis inspirera fler att tacka ja. Jag hoppas att vi lyckas skapa en folkfest, säger Wright.

Kevin Wright är mannen bakom golftävlingen Foto: Getty Images

General manager, Hege Kuhle är övertygad om att det här kommer att bli en fest.

– Det här är ett av de största vi varit med om av sådana här evenemang. Vi är mycket glada att Kevin har uppnått detta. Turneringen kommer att ge organdonation en fantastisk exponering, och även medel som kommer väl till pass i vårt arbete för alla de som väntar på ett nytt organ, säger Kuhle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights