NyheterTävlingar

Nya svenska minigolfframgångar

De svenska framgångarna inom minigolf och puttning i USA fortsätter. Den gångna helgen höll sig Kevin Sundström från Sundbyberg och The Swedish Putting Team framme och spelade hem segern och 10 000 dollar på World Putting Tour, en serie tävlingar som avgörs på Putting World i Scottsdale Arizona. De övriga fyra svenskarna som deltog hamnade mellan 9:e och 29:e plats i det starka startfältet som förutom vassa lokala puttare bestod av såväl före detta som nuvarande golfproffs från Korn Ferry Tour.

Tävlingen denna gång gick över fyra 18-håls rundor och Kevin var i ledning med två slag inför sista rundan men fick en trög start med och låg länge några slag från ledningen. Men efter en stark avslutning med 1-putt på hål 17 och 18 tvingade han fram särspel och där avgjorde han direkt med ytterligare en 1-putt på hål 18 som var första särspelshålet.

– Den korta, och viktigaste, delen av golfspelet, det vill säga puttningen och allehanda hybrider från minigolf på konstgräs ända till klassisk bangolf får mycket uppmärksamhet nuförtiden. Förutom de svenska putt- och minigolfframgångarna i USA senaste året tog Sverige hem ett flertal VM-guld i bangolf i Uppsala i augusti, säger Hans Olofsson, tidigare världsmästare i minigolf och grundare av Golfbaren.

Putting World är 100% fokuserat på puttning utifrån golfens perspektiv. De har byggt upp 18 minigreener/puttningshål inomhus i norra Scottsdale. En komplett anläggning med proshop, avancerad fitting studio för putters och även bar & restaurang. Genom luriga onduleringar och möjlighet att kunna flytta tee-placeringar varje runda skapas nya putt-utmaningar varje runda som spelas. Underlaget är konstgräs av högsta klass och ger mycket sk ”true roll” för bollen. De satsar även stort på att bygga en tävlingsverksamhet och detta var en av flertalet månadsfinaler där 30 000 dollar står på spel varje gång. Årsfinalen går i februari 2024 och där lär vi se Kevin och fler svenska puttare göra upp om hela 100 000 dollar i en tävling.

Nästa tour-stopp för Kevin och de svenska putt- och mingolfproffsen är Popstroke Tour Championship där miljonbelopp kommer stå på spel. Även denna gång är Scottsdale spelplatsen där den Tiger Woods-delägda och miljardvärderade minigolfjätten nyss har öppnat en anläggning med 36 hål. Motståndet denna gång kommer kryddas med tunga namn från PGA-touren som Collin Morikawa, Kurt Kitayama och Taylor Montgomery. Tävlingarna spelas inom såväl lag som individuellt 12-13 november. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights