NyheterTävlingar

Jesper Svensson delar ledningen i Bahrain

Det var en tuff dag på banan för spelarna på Royal Golf Club den andra dagens spel av Bahrain Championship. Hårda vindar gjorde det svårt de flesta, men en som inte verkade bekymra sig alls av de tuffa förhållanderna var Jesper Svensson som gick runt på 65 slag, bäst av alla, och delar ledningen med två andra spelare inför helgen.

Svensson rivstartade sitt andra varv och var sex under par efter åtta hål. Han gjorde sedan ytterligare två birdies och en bogey och kunde sedan signera en 65:a på scorekortet, hans lägsta score i karriären på DP World Tour.

– Det var tufft där ute, jag bestämde mig från början för att spela ganska konservativt och ta det säkra före det osäkra. Och det gick riktigt bra. Jag har varit sjuk mest hela tiden den här veckan så nu ska jag försöka vila lite och förhoppningsvis få tillbaka lite energi, sa Jesper Svensson efter sin fina runda.

Jesper Svensson fick kortet till årets DP World Tour via bra spel på Challenge Tour förra året där han vann en tävling slutade på en femte plats i rankingen. Han fina spel att har fortsatt på DP World Tour i år med bland annat en andra plats i South African Open Championship.

Svensson delar ledningen med med sydafrikanen Dylan Frittelli och Joel Girrbach från Schweiz. Frittelli, som missade 23 av 27 cuter på PGA-touren förra året, är nu tillbaka på DP World Tour och är första gången på många år i ledningen i en stor tävling.

– Jag är så glad att vara i tätstriden igen. När jag vaknade imorse och tittade ut och såg hur mycket det blåste var jag dock inte så taggad. Samtidigt visste jag att om jag spelar bra idag kommer jag avancera på ledartavlan. Jag är väldigt stolt och nöjd över mitt spel idag. Jag höll bollen i spel hela tiden och hade mycket tålamod där ute, menade Fritelli.

Sebastian Söderberg är näst bäste svensk på en delad 13:e plats, fyra slag efter tättrion. Även Adam Blommé och Jens Dantorp klarade cuten och får spela vidare i helgen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Bahrain Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights