NyheterTävlingar

Nytt puttgrepp gav Morikawa WGC-seger

Inför årets första WGC-tävling i Florida hade Collin Morikawa spelat bra golf en längre tid. Men puttningen hade inte fungerat alls. En lektion från Mark O`Meara ändrade på det och från att ha kämpat på greenerna puttade nu Morikawa bäst av alla.

– Han träffar alltid bollen exceptionellt bra. Så även den här veckan. Han här säkert i toppen av statistiken från tee till green, det är han nästan alltid. Men denna veckan puttade han fantastiskt bra, med sitt nya puttgrepp, menade J.J. Jakovac, Morikawas caddie, efter segern.

Morikawa låg på 213:e plats på PGA-touren i puttingstatistiken inför WGC- Workday Championship. Lektionen med Mark O´Meara gjorde att han ändrade sitt grepp till ett ”såggrepp” där man skjuter fram klubban med högerhanden mer än vid ett vanligt puttgrepp.  Han fick även en chiplektion från tidigare Ryder Cup-kaptenen Paul Azinger.

Fick tips av O`Meara

– Jag hörde att Mark O’Meara använde detta såggrepp, säger Morikawa, och valde att själv testa det på en runda på The Summit Club i Las Vegas.

– Jag satte inte en putt. Men av någon anledning kunde jag inte sova den natten, och det har aldrig hänt mig. Jag har aldrig tänkt på puttning så mycket i mitt liv, för det kändes så bra. Det kändes så annorlunda och jag visste att jag var på rätt väg.

Dagen efter träffade han O´Meara på klubben och de spenderade en timme på puttinggreenen tillsammans.

– Han kände sig bekväm med det, sa O’Meara.

– Han sa att det var den bästa känsla han någonsin haft på greeerna och jag är inte förvånad att han vann i Florida. Han har en otrolig framtid framför sig. Jag hade mentorer när jag var ung på touren, och jag finns alltid tillgänglig för att hjälpa unga spelare.

Collin Morikawa tog sin fjärde seger på PGA-touren.

Morikawa vann Workday Charity Open i juli och sedan PGA Championship i augusti och rusade upp på världsrankingen. Sen svalnade hans form. Han missade flera cuter och efter hans 44:e plats i Masters i november började Morikawa fundera på om han tränade tillräckligt mycket.

– Jag blev självbelåten. Jag blev lat, menade Morikawa.

Behövde en nystart

För att få en nystart började han använda ”såggreppet” på greenerna i The Genesis Invitational på Riviera Country Club förra veckan. Där slutade han på 43:a plats men kände att puttningen var på gång.

– Han kom sist i puttningstatistiken den tävlingen, men han tyckte att det kändes fantastiskt bra och jag tyckte att puttrörelsen såg mycket bättre ut än tidigare, menade hans caddie.

Under WGC – Workday Championship satte Morikawa flest puttar av alla. Han snittade 27 puttar per rund och med sitt långa spel i ordning kunde han äntligen vinna en tävling igen. Han var till slut tre slag före norrmannen Viktor Hovland, Brooks Koepka och Billy Horsel. Morikawa gjorde väldigt få misstag och den nyfunna puttningen ledde till att han gjorde flest birdies av alla under veckan.

– Hans spel har fungerat bra en längre tid. När nu puttningen och chippningen var i världsklass, ja då är han svårslagen, menade Jakovac.

Flera spelare klädde sig i rött och svart för att hylla Tiger Woods.

Många av spelarna klädde sig i rött och svart under söndagen för att hedra Tiger Woods som var med om en obehaglig bilolycka i veckan. Woods har opererats ett antal gånger och skrev på twitter från sjukhusssängen att han var rörd över initiativet och att den hjälper honom genom den här svåra tiden.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights