LivsstilNyheter

Svenskarnas semesterdrömmar – storstäder i topp

Exotiska stränder lockar, men svenskarnas hjärtan slår för storstäder denna vinter. En färsk Sifoundersökning, beställt av researrangören TUI och genomförd av Kantar Media, avslöjar att majoriteten av svenskarna helst vill utforska europeiska metropoler. Eftertraktade platser som Karibien och Maldiverna ligger också högt på svenskarnas önskelista över drömdestinationer.

Drömresmålet är gator av sten

Även om Kanarieöarna och Thailand toppar listan över vinterresor bland svenskar, visar undersökningen en annan bild när det kommer till drömresmål. En tredjedel drömmer om att promenera längst gatorna i en europeisk storstad medan var femte person längtar efter att utforska de karibiska öarna. Därefter lockar Maldiverna, USA och Thailand.

Valuta för pengarna

Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI, påpekar att valet av resmål inte alltid matchar de platser som bokas: ”Svenskarnas preferenser för resmål avspeglar inte alltid deras val vid bokning. Många strävar efter att få valuta för pengarna när de planerar sin resa. Prisvärde är viktigt, särskilt när det gäller hotellstandard och övergripande kostnader på destinationen. Smidiga flygförbindelser och direktflyg är också avgörande faktorer i beslutsgången.”

Särskilt unga vuxna (18-34 år) pekar ut europeiska städer som sin främsta drömmål. Fyra av tio unga vuxna uttrycker detta, jämfört med knappt en tredjedel av de över 35 år.

– Unga resenärer prioriterar en bredare kulturell palett, nöjen och ett pulserande nattliv, vilket ofta återfinns i stadsmiljöer. Vi ser dock en ökande trend för cityresor i alla åldersgrupper, tillägger Dian Martinez Valencia.

TUI har nyligen införlivat flera nya europeiska metropoler i sitt sortiment för att möta den växande intresset för stadsliv. Platser som det spanska Sevilla med sin rika historia, den gastronomiska metropolen Bologna i norra Italien och livliga Manchester, känd för sin musikscen och fotbollsanda, finns nu att utforska.

Paris

–Intresset för destinationer som Istanbul, Aten och Wien har ökat betydligt jämfört med klassiker som Paris, Berlin och Budapest. Vi har också inkluderat fler amerikanska städer i vårt utbud, som Chicago och Boston, som erbjuder spännande alternativ till den traditionella New York-upplevelsen, avslutar Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI.

Topp 5 Drömdestinationer för svenskar:

  1. Europeisk Storstad – 34 procent
  2. Karibien/Västindien – 22 procent
  3. Maldiverna – 17 procent
  4. USA – 17 procent
  5. Thailand – 11 procent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights