NyheterTävlingar

Patrik Sjöland en vinnare igen

Det blev en fantastisk svenskdag när Farmfood European Senior Masters avgjordes i solskenet på klassiska La Manga Club i Spanien.

Mikael Lundberg gjorde sju birdies på det sista varvet och gick runt på 66 slag vilket tog honom hela vägen upp till en tredjeplats. Ett slag bättre var argentinaren Ricardo Gonzalez som med sina 65 slag tog ledningen i klubbhuset med 13 under par. Men det skulle inte räcka till seger, för starkast av alla denna vecka var Patrik Sjöland som med formidabelt spel tog hem sin första seger på Legends Tour och sin första professionella vinst på 23 år.

52-åringen gjorde endast två bogeys på hela veckan och tillsammans med 14 birdies och en läcker hole-in-one på lördagen slutade Sjöland på totalt 14 under par och seger med ett slag före Gonzalez.

– Det känns fantastiskt. Det betyder mycket och visar att jag tog rätt beslut att komma tillbaka till golfen igen. Jag har njutit av varje ögonblick att vara ute på touren igen och allt känns så otroligt bra nu, sa Sjöland som tog en paus från tävlingsgolfen i sju år innan han började på Legends Tour i år.

– Jag tittade såklart på ledartavlan och såg att Ricardo fick en bra start. Mina ben var som gelé de första fyra fem hålen, men sen kom jag in i rytmen och slog flera bra slag, gjorde birdies och fick kontroll på spelet. Det kändes härligt att få den där tävlingskänslan i kroppen igen. Den kampen man har mot andra, men även mot sig själv. Det var tufft, men det känns underbart nu.

Förra året ledde Michael Jonzon här inför det sista hålet, men slog bort bollen på det sista hålet, gjorde dubbelbogey och förlorade sedan i särspel mot skotten Paul Lawrie. Det fanns i Sjölands minne när han stod på det sista utslaget.

– Jag tänkte faktiskt på vad han gjorde här förra året när jag spelade det sista hålet. Jag tog en träfemma från tee och den stannade helt perfekt kort om fairwaybunkern. Jag försökte bara göra ett par och det lyckades jag med.

Michael Jonzon fick lite revansch i årets tävling efter förra årets debacle på det sista hålet. I par med Alfie Hunt vann Jonzon pro-am tävlingen på 18 under par.

Detta var det sista evenemanget på europeisk mark den här säsongen på Legends Tour. Nu bär det av till Vietnam för Vinepearl DIC Legends Vietnam och i december spelas tourfinalen på Mauritius.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Farmfood European Senior Masters

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights