Golfbanor i USANyheterTävlingar

Pengaregn över golfdrottningen Jin Young Ko

– Den här veckan var fantastisk, sade Jin Young Ko, som på ett enastående sätt kammade hem första pris i CME Group Tour Championship 2021. Hon vann CME förra året också.

Förutom äran och titeln som årets LPGA Rolex-spelare blev det en hel del pengar också in på kontot. Sydkoreanskan lämnar Naples och Florida med en lönecheck på 1,5 miljoner dollar, den största prissumman inom damgolfen. Ko gick in i den sista omgången 10 poäng efter Nelly Korda och spelade hem segern.
– Hon gör allt perfekt, sade tv-kommentatorerna.
Nelly Korda slutade på en delad femte plats.

Imponerad

– Vilken avslutning, grattis! skriver Annika Sörenstam på sin instagram och medger att hon är mycket imponerad av Jin Young Kos golf.
Och vem är inte det? Med tanke på att Ko kände av sin skada i handleden och därför inte slog helt fulla slag, var sista rundan en helt ofattbar bragd.

Ingen uppvärmning

På grund av smärtan blev det inte mycket träning på morgonen inför tävlingen. Ko förberedde sig före rundan med några enkla chippar, några puttar och satte sedan på sig solkräm medan hon pratade med sin manager och caddie. Inte ens hon kan förklara hur det kunde gå så bra.
– Jag har ingen aning, sade hon i en intervju efteråt. De två första fairways är väldigt smala, så jag var nervös. Men jag slog rakt de senaste fyra dagarna.

Det är verkligen värt att titta på videon från tävlingen. Vilka slag! Det är magi varje gång Ko slår till bollen.

Här kan ni se höjdpunkterna från den rafflande finalen!

Se intervjun med LPGA:s bästa spelare 2021 här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights